Ismerd meg népszerű Karfiol leves receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy aKarfiol leves recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
60 perc
4 fő
Közepes
Hozzávalók
1 darab paradicsom
1 darab Delikat Zöldségleveskocka
1 kilogramm karfiol
3 darab sárgarépa
1 darab vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
kevés olaj
2 darab fokhagymagerezd
1 darab fehérrépa
1 darab paprika
1 teáskanál só
1 teáskanál őrölt bors
1 csokor zellerzöld
10 dekagramm csigatészta
Elkészítés
Egy edénybe beleöntjük az olajat, a felkarikázott sárgarépát, egy kicsit megsózzuk és fedő alatt pároljuk az olajon, amíg az olaj szép sárga lesz. Időnként megkeverjük, hogy ne égjen le.
Felöntjük 3 liter forró vízzel és beleteszünk mindent a karfiolon kívül, ízesítjük. Közepes lángon főzzük, amíg a zöldségek félig megfőnek. Utána tesszük bele a rózsájára szedett karfiolt (fontos, hogy a karfiolt később tegyük bele, mert az előbb megfő, mint a többi zöldség). Amikor majdnem kész, akkor rakjuk bele a tésztát, azzal együtt készre főzzük a levest.
Elkészítés
Egy edénybe beleöntjük az olajat, a felkarikázott sárgarépát, egy kicsit megsózzuk és fedő alatt pároljuk az olajon, amíg az olaj szép sárga lesz. Időnként megkeverjük, hogy ne égjen le.
Felöntjük 3 liter forró vízzel és beleteszünk mindent a karfiolon kívül, ízesítjük. Közepes lángon főzzük, amíg a zöldségek félig megfőnek. Utána tesszük bele a rózsájára szedett karfiolt (fontos, hogy a karfiolt később tegyük bele, mert az előbb megfő, mint a többi zöldség). Amikor majdnem kész, akkor rakjuk bele a tésztát, azzal együtt készre főzzük a levest.