Ismerd meg népszerű quiche receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a quiche recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
105 perc
6 fő
Könnyű
Hozzávalók
200 gramm teljes kiőrlésű liszt
100 gramm hideg margarin
150 gramm sárgarépa
150 gramm sampiongomba
200 gramm zsírszegény tejszín
50 gramm dió
0,5 teáskanál Só
200 gramm brokkoli
4 darab Tojás
4 teáskanál Delikát ételízesítő
Elkészítés
Gyúrja tésztává a lisztet, a margarinnal, a sóval és 3 evőkanálnyi hideg vízzel. Lisztes munkafelületen nyújtsa ki a tésztát, majd béleljen ki vele egy kivajazott torta- vagy piteformát (26 cm átmérőjű). Készítsen egy körülbelül 2 cm-es tésztaszélt. Villával szúrkálja meg az alapot a formában a tésztát. Tegye hűtőbe körülbelül 30 percre. Ha felmelegedett a sütő süsse elő a formát 200 °C-on, 10 percig.
Tisztítsa meg zöldségeket. A brokkolit szedje szét apró virágokra, a többi zöldséget vágja vékony szeletekre vagy negyedekre. Készítse elő a tojáskeveréket a tojásokkal, a tejszínnel és a Delikát ételízesítővel. Fűszerezze dióbéllel és sok borssal.
Oszlassa el a tölteléket a pitetészta alján és öntse rá a tojásos keveréket. Szórja meg durvára aprított dióval.
Süsse a zöldséges quichet alulról a második rácson 35-40 percig. Szeletelés ás tálalás előtt hagyja 5-10 percet hűlni.
Elkészítés
Gyúrja tésztává a lisztet, a margarinnal, a sóval és 3 evőkanálnyi hideg vízzel. Lisztes munkafelületen nyújtsa ki a tésztát, majd béleljen ki vele egy kivajazott torta- vagy piteformát (26 cm átmérőjű). Készítsen egy körülbelül 2 cm-es tésztaszélt. Villával szúrkálja meg az alapot a formában a tésztát. Tegye hűtőbe körülbelül 30 percre. Ha felmelegedett a sütő süsse elő a formát 200 °C-on, 10 percig.
Tisztítsa meg zöldségeket. A brokkolit szedje szét apró virágokra, a többi zöldséget vágja vékony szeletekre vagy negyedekre. Készítse elő a tojáskeveréket a tojásokkal, a tejszínnel és a Delikát ételízesítővel. Fűszerezze dióbéllel és sok borssal.
Oszlassa el a tölteléket a pitetészta alján és öntse rá a tojásos keveréket. Szórja meg durvára aprított dióval.
Süsse a zöldséges quichet alulról a második rácson 35-40 percig. Szeletelés ás tálalás előtt hagyja 5-10 percet hűlni.