Ismerd meg népszerű répa pogácsa szezámmaggal receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a répa pogácsa szezámmaggal recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
40 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
150 gramm bulgur
2 evőkanál Delikát Kevesebb só több zöldség
150 gramm sárgarépa
1 darab vöröshagyma
1.5 evőkanál keményítő
80 gramm zabpehely
1 teáskanál kurkuma
0.5 teáskanál őrölt kömény
1 csipetnyi Bors
1 csokor petrezselyem zöld
60 gramm szezámmag
2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
Főzzük meg a bulgurt a csomagolásán található instrukciók szerint egy kis Delikáttal ízesítve. Tegyük félre hűlni.
Vágjuk apró kockákra a sárgarépát és a hagymát, finoman keverjük a bulgurhoz. Keverjük össze a keményítőt 1 evőkanál vízben. Keverjük hozzá a zabot, a fűszereket és az apróra vágott petrezselymet. És hagyjuk 15 percig állni.
Készítsünk 20 kis pogácsát, amit hempergessünk meg szezámmagban. Majd forró olívaolajban süssük ki. Közepes lángon mindkét oldalát kb 5 perc alatt.
Séf tipp: Tálaljuk joghurt mártogatóssal és friss salátával.
Elkészítés
Főzzük meg a bulgurt a csomagolásán található instrukciók szerint egy kis Delikáttal ízesítve. Tegyük félre hűlni.
Vágjuk apró kockákra a sárgarépát és a hagymát, finoman keverjük a bulgurhoz. Keverjük össze a keményítőt 1 evőkanál vízben. Keverjük hozzá a zabot, a fűszereket és az apróra vágott petrezselymet. És hagyjuk 15 percig állni.
Készítsünk 20 kis pogácsát, amit hempergessünk meg szezámmagban. Majd forró olívaolajban süssük ki. Közepes lángon mindkét oldalát kb 5 perc alatt.
Séf tipp: Tálaljuk joghurt mártogatóssal és friss salátával.