Ismerd meg népszerű rakott cukkini receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a rakott cukkini recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
60 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
50 dekagramm darálthús
3 darab közepes cukkini kb. 80 dkg
1 darab fej hagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor kapor
2 evőkanál Delikát ételízesítő
1 evőkanál olaj
1 darab pohár tejföl
3 dl tej
2 dekagramm Rama Vajas Íz
10 dekagramm reszelt sajt
Elkészítés
A cukkinit vágjuk fél centis szeletekre, szórjuk meg egyenletesen 1 ek Delikáttal és hagyjuk állni 15 percig.
Vágjuk apróra a hagymát és forró olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a darált húst. Pirítsuk fehéredésig, ízesítsük 1 ek Delikáttal, öntsünk alá 1 dl hideg vizet és nagy lángon pároljuk 5 percig. Közben vágjuk apróra a petrezselyem zöldet és adjuk a húshoz. Keverjük hozzá a tejfölt és pároljuk további 3-4 percig.
Papírtörlővel szárítsuk le a cukkini szeleteket. Egy margarinnal kikent hőálló edény aljára tegyünk egy réteg cukkinit, tegyük rá a húst, majd fedjük be a maradék cukkini szeletekkel. Szórjuk meg reszelt sajttal, és finomra vágott kaporral. Tegyük 200 fokos sütőbe 10-15 percre.
Elkészítés
A cukkinit vágjuk fél centis szeletekre, szórjuk meg egyenletesen 1 ek Delikáttal és hagyjuk állni 15 percig.
Vágjuk apróra a hagymát és forró olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a darált húst. Pirítsuk fehéredésig, ízesítsük 1 ek Delikáttal, öntsünk alá 1 dl hideg vizet és nagy lángon pároljuk 5 percig. Közben vágjuk apróra a petrezselyem zöldet és adjuk a húshoz. Keverjük hozzá a tejfölt és pároljuk további 3-4 percig.
Papírtörlővel szárítsuk le a cukkini szeleteket. Egy margarinnal kikent hőálló edény aljára tegyünk egy réteg cukkinit, tegyük rá a húst, majd fedjük be a maradék cukkini szeletekkel. Szórjuk meg reszelt sajttal, és finomra vágott kaporral. Tegyük 200 fokos sütőbe 10-15 percre.