Ismerd meg népszerű tejfölös gombaleves receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a tejfölös gombaleves recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
30 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
30 dekagramm gomba
1 darab sárgarépa
1 darab vöröshagyma (közepes)
2 darab Knorr Zöldségleveskocka
1 csokor petrezselyem
200 milliliter tejföl
1 evőkanál Rama Vajas Íz
1 csapott evőkanál liszt
Elkészítés
A vöröshagymát vágjuk finomra, lassú tűzön pirítsuk halvány sárgára a margarinon. Közben a meghámozott répát vágjuk vékony karikákra.
A répát adjuk a hagymához és továbbra is lassú tűzön, időnként megkeverve, 5-6 percig együtt pároljuk.
Ezalatt a gombát vékony szeletekre vágjuk, a megpirult zöldségekhez adjuk, és addig pároljuk, amíg saját levét el nem fövi.
Megszórjuk a liszttel, összepirítjuk.
Felöntjük bő 1 liter hideg vízzel és kevergetve felforraljuk.
Hozzáadjuk a Knorr Zöldségleves kockákat és 5-6 perc alatt készre főzzük.
A tejfölt 1-2 merőkanál lével kikeverjük, és visszaöntjük a levesbe.
Összeforraljuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyem zölddel.
Elkészítés
A vöröshagymát vágjuk finomra, lassú tűzön pirítsuk halvány sárgára a margarinon. Közben a meghámozott répát vágjuk vékony karikákra.
A répát adjuk a hagymához és továbbra is lassú tűzön, időnként megkeverve, 5-6 percig együtt pároljuk.
Ezalatt a gombát vékony szeletekre vágjuk, a megpirult zöldségekhez adjuk, és addig pároljuk, amíg saját levét el nem fövi.
Megszórjuk a liszttel, összepirítjuk.
Felöntjük bő 1 liter hideg vízzel és kevergetve felforraljuk.
Hozzáadjuk a Knorr Zöldségleves kockákat és 5-6 perc alatt készre főzzük.
A tejfölt 1-2 merőkanál lével kikeverjük, és visszaöntjük a levesbe.
Összeforraljuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyem zölddel.