Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Caponata

Caponata 

	    
              
Ismerd meg népszerű caponata receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a caponata recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 40 perc
  • 4 fő
  • Könnyű 

Hozzávalók

  • 3 darab cukkini
  • 1 darab padlizsán
  • 1 darab piros kaliforniai paprika
  • 1 marék mazsola
  • 1 marék fenyőmag
  • 3 kiskanál Cukor
  • 6 evőkanál fehérbor ecet
  • 1 darab Knorr Zöldségleveskocka
  • 2 evőkanál málna ecet
  • 2 darab Paradicsom

Elkészítés

  1. Mossuk meg, majd kockázzuk fel a padlizsánt. Jól sózzuk be, hagyjuk egy órát állni, hogy a kesernyés, csípős leve kicsöpögjön. Magozzuk ki és kockázzuk fel a paprikát. Daraboljuk fel pár centis fél-, vagy negyed szeletekre a cukkínit. A padlizsánból kézzel jól csavarjuk ki a kesernyés levet, majd forró olíva olajon pirítsuk meg. Tegyük félre.

  2. Tegyünk még olíva olajat a serpenyőbe. Pirítsuk meg a paprikát 5 perc alatt, majd tegyük félre a padlizsánhoz. Öntsünk még egy kis olíva olajat a serpenyőbe és pirítsuk meg a cukkínit is aranybarnára 5-7 perc alatt. Tegyük vissza a padlizsánt és a paprikát a serpenyőbe. Adjuk hozzá a mazsolát és a fenyőmagot. Ízesítsük frissen őrölt fekete borssal. Morzsoljuk rá a zöldségleves kockát és keverjük el jól. Pároljuk további 10-15 percig. Ezalatt oldjuk föla cukrot az ecetben és hozzuk forrásba. Öntsük rá a zöldségekre és pároljuk még 5 percig.

  3. Vágjuk be a paradicsomok csúcsait, majd forrázzuk le őket. Hagyjuk kb. 1 percig a forró vízben, majd hűtsük le annyira, hogy meg tudjuk fogni és hámozzuk meg őket. Majd kockázzuk fel őket. Majd adjuk a többi zöldséghez a főzés végén. Pároljuk még 3 percig tálalhatjuk melegen, szobahőmérsékleten, de akár hidegen is.

Hasonló szűrők

  • KÖNNYŰ
  • EBÉD
  • VACSORA
  • VEGETÁRIÁNUS
  • PÁROLT ZÖLDSÉG
  • ZÖLDSÉGEK
  • OLASZ
  • VEGETARIAN
	    
            

Kapcsolódó receptek

  • Füstölt oldalas káposztával 90 perc  recipe
    		
    			
                     

    Füstölt oldalas káposztával

    Knorr Logo
    • CookingTime60 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Zöldségleves pestóval - Soupe au pistou 60 perc  recipe
    		
    			
                     

    Zöldségleves pestóval - Soupe au pistou

    Knorr Logo
    • CookingTime30 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Tortilla tekercsek paprikával töltve 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Tortilla tekercsek paprikával töltve

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Saláta sült paprikával, olívával és feta sajttal 50 perc  recipe
    		
    			
                     

    Saláta sült paprikával, olívával és feta sajttal

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Saláta camemberttel és aszalt szilvával töltött csirkével 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Saláta camemberttel és aszalt szilvával töltött csirkével

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Grillezett steak saláta pirítóssal 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Grillezett steak saláta pirítóssal

    Knorr Logo
    • CookingTime10 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025