Ismerd meg népszerű caponata receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a caponata recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
40 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
3 darab cukkini
1 darab padlizsán
1 darab piros kaliforniai paprika
1 marék mazsola
1 marék fenyőmag
3 kiskanál Cukor
6 evőkanál fehérbor ecet
1 darab Knorr Zöldségleveskocka
2 evőkanál málna ecet
2 darab Paradicsom
Elkészítés
Mossuk meg, majd kockázzuk fel a padlizsánt. Jól sózzuk be, hagyjuk egy órát állni, hogy a kesernyés, csípős leve kicsöpögjön. Magozzuk ki és kockázzuk fel a paprikát. Daraboljuk fel pár centis fél-, vagy negyed szeletekre a cukkínit. A padlizsánból kézzel jól csavarjuk ki a kesernyés levet, majd forró olíva olajon pirítsuk meg. Tegyük félre.
Tegyünk még olíva olajat a serpenyőbe. Pirítsuk meg a paprikát 5 perc alatt, majd tegyük félre a padlizsánhoz. Öntsünk még egy kis olíva olajat a serpenyőbe és pirítsuk meg a cukkínit is aranybarnára 5-7 perc alatt. Tegyük vissza a padlizsánt és a paprikát a serpenyőbe. Adjuk hozzá a mazsolát és a fenyőmagot. Ízesítsük frissen őrölt fekete borssal. Morzsoljuk rá a zöldségleves kockát és keverjük el jól. Pároljuk további 10-15 percig. Ezalatt oldjuk föla cukrot az ecetben és hozzuk forrásba. Öntsük rá a zöldségekre és pároljuk még 5 percig.
Vágjuk be a paradicsomok csúcsait, majd forrázzuk le őket. Hagyjuk kb. 1 percig a forró vízben, majd hűtsük le annyira, hogy meg tudjuk fogni és hámozzuk meg őket. Majd kockázzuk fel őket. Majd adjuk a többi zöldséghez a főzés végén. Pároljuk még 3 percig tálalhatjuk melegen, szobahőmérsékleten, de akár hidegen is.
Elkészítés
Mossuk meg, majd kockázzuk fel a padlizsánt. Jól sózzuk be, hagyjuk egy órát állni, hogy a kesernyés, csípős leve kicsöpögjön. Magozzuk ki és kockázzuk fel a paprikát. Daraboljuk fel pár centis fél-, vagy negyed szeletekre a cukkínit. A padlizsánból kézzel jól csavarjuk ki a kesernyés levet, majd forró olíva olajon pirítsuk meg. Tegyük félre.
Tegyünk még olíva olajat a serpenyőbe. Pirítsuk meg a paprikát 5 perc alatt, majd tegyük félre a padlizsánhoz. Öntsünk még egy kis olíva olajat a serpenyőbe és pirítsuk meg a cukkínit is aranybarnára 5-7 perc alatt. Tegyük vissza a padlizsánt és a paprikát a serpenyőbe. Adjuk hozzá a mazsolát és a fenyőmagot. Ízesítsük frissen őrölt fekete borssal. Morzsoljuk rá a zöldségleves kockát és keverjük el jól. Pároljuk további 10-15 percig. Ezalatt oldjuk föla cukrot az ecetben és hozzuk forrásba. Öntsük rá a zöldségekre és pároljuk még 5 percig.
Vágjuk be a paradicsomok csúcsait, majd forrázzuk le őket. Hagyjuk kb. 1 percig a forró vízben, majd hűtsük le annyira, hogy meg tudjuk fogni és hámozzuk meg őket. Majd kockázzuk fel őket. Majd adjuk a többi zöldséghez a főzés végén. Pároljuk még 3 percig tálalhatjuk melegen, szobahőmérsékleten, de akár hidegen is.