Egyben, sütőben sült karaj spenóttal és gombával töltve
Ismerd meg népszerű egyben sült karaj spenóttal és gombával töltve receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy az egyben sült karaj spenóttal és gombával töltve recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
60 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
600 gramm sertéskaraj csont nélkül
2 evőkanál Knorr Grill Fűszerkeverék
200 gramm fagyasztott spenót levél
4 darab vargánya gomba
1 darab Hagyma
1 darab fokhagyma gerezd
3 evőkanál olíva olaj
Elkészítés
Tisztítsuk meg a hártyáktól a karajt, majd egy hosszú pengéjű késsel szúrjuk fel.
Alaposan dörzsöljük be Knorr fűszerkeverékkel.
A kiolvasztott spenótot jól nyomkodjuk ki. Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Majd pirítsuk meg olíva olajon. Adjuk hozzá a felszeletelt vargányát is. Végül adjuk hozzá a spenótot. Gyorsan pirítsuk át azt is, majd ízesítsük sóval, borssal.Ha túl lazának gondoljuk a tölteléket, adhatunk hozzá egy kis zsemlemorzsát is.
Töltsük meg vele a karajt, majd csomagoljuk alufóliába. Pirítsuk át egy serpenyőben minden oldalát. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 35 percre. Ha kész, vegyük ki, pihentessük 10 percig, majd szeleteljük föl.
Elkészítés
Tisztítsuk meg a hártyáktól a karajt, majd egy hosszú pengéjű késsel szúrjuk fel.
Alaposan dörzsöljük be Knorr fűszerkeverékkel.
A kiolvasztott spenótot jól nyomkodjuk ki. Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Majd pirítsuk meg olíva olajon. Adjuk hozzá a felszeletelt vargányát is. Végül adjuk hozzá a spenótot. Gyorsan pirítsuk át azt is, majd ízesítsük sóval, borssal.Ha túl lazának gondoljuk a tölteléket, adhatunk hozzá egy kis zsemlemorzsát is.
Töltsük meg vele a karajt, majd csomagoljuk alufóliába. Pirítsuk át egy serpenyőben minden oldalát. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 35 percre. Ha kész, vegyük ki, pihentessük 10 percig, majd szeleteljük föl.