Ismerd meg népszerű szegedi pontyhalászlé receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a szegedi pontyhalászlé recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
100 perc
4 fő
Közepes
Hozzávalók
1 darab paradicsom
3 darab vöröshagyma
2 evőkanál zsír
2 darab zöldpaprika
2 evőkanál fűszerpaprika
5 darab Knorr Halászlékocka
1 kilogramm pontypatkó és/vagy filé
Elkészítés
A halszeleteket irdaljuk be és sózzuk meg.
Vágjuk finomra a hagymát, majd pirítsuk üvegesre a zsíron. Adjuk hozzá a halfejet, farkat, uszonyokat és csontot a paprikával és paradicsommal együtt. Adjuk hozzá a piros paprikát,3-4 halászlé kockát és egy kevés vizet. Főzzük közepes lángon kb. 20 percet, míg összefőnek. Majd öntsük föl hideg vízzel és kb. egy órán át főzzük lassú tűzön.
Ezután a nagyobb csontokat szedjük ki, majd törjük össze a levet és passzírozzuk át még egy szitán is.
Majd a halszeleteket tegyük bele az alaplébe, öntsük föl vízzel, hogy lepje el jól a halszeleteket. Szükség szerint ízesítsük még a levet Knorr halászlé kockával. Hozzuk forrásba, majd 8-10 perc alatt főzzük készre a halat.
Ha szeretjük a belsőséget, ikrát, haltejet, azt a főzés vége előtt egy perccel tegyük a halászlébe.Tálaljuk friss fehér kenyérrel, kínáljunk hozzá hegyes erős paprikát vagy darált csípős paprikát.
Elkészítés
A halszeleteket irdaljuk be és sózzuk meg.
Vágjuk finomra a hagymát, majd pirítsuk üvegesre a zsíron. Adjuk hozzá a halfejet, farkat, uszonyokat és csontot a paprikával és paradicsommal együtt. Adjuk hozzá a piros paprikát,3-4 halászlé kockát és egy kevés vizet. Főzzük közepes lángon kb. 20 percet, míg összefőnek. Majd öntsük föl hideg vízzel és kb. egy órán át főzzük lassú tűzön.
Ezután a nagyobb csontokat szedjük ki, majd törjük össze a levet és passzírozzuk át még egy szitán is.
Majd a halszeleteket tegyük bele az alaplébe, öntsük föl vízzel, hogy lepje el jól a halszeleteket. Szükség szerint ízesítsük még a levet Knorr halászlé kockával. Hozzuk forrásba, majd 8-10 perc alatt főzzük készre a halat.
Ha szeretjük a belsőséget, ikrát, haltejet, azt a főzés vége előtt egy perccel tegyük a halászlébe.Tálaljuk friss fehér kenyérrel, kínáljunk hozzá hegyes erős paprikát vagy darált csípős paprikát.