Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Szegedi pontyhalászlé

Szegedi pontyhalászlé 

	    
              
Ismerd meg népszerű szegedi pontyhalászlé receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a szegedi pontyhalászlé recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 100 perc
  • 4 fő
  • Közepes 

Hozzávalók

  • 1 darab paradicsom
  • 3 darab vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 darab zöldpaprika
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 5 darab Knorr Halászlékocka
  • 1 kilogramm pontypatkó és/vagy filé

Elkészítés

  1. A halszeleteket irdaljuk be és sózzuk meg.

  2. Vágjuk finomra a hagymát, majd pirítsuk üvegesre a zsíron. Adjuk hozzá a halfejet, farkat, uszonyokat és csontot a paprikával és paradicsommal együtt. Adjuk hozzá a piros paprikát,3-4 halászlé kockát és egy kevés vizet. Főzzük közepes lángon kb. 20 percet, míg összefőnek. Majd öntsük föl hideg vízzel és kb. egy órán át főzzük lassú tűzön.

  3. Ezután a nagyobb csontokat szedjük ki, majd törjük össze a levet és passzírozzuk át még egy szitán is.

  4. Majd a halszeleteket tegyük bele az alaplébe, öntsük föl vízzel, hogy lepje el jól a halszeleteket. Szükség szerint ízesítsük még a levet Knorr halászlé kockával. Hozzuk forrásba, majd 8-10 perc alatt főzzük készre a halat.

  5. Ha szeretjük a belsőséget, ikrát, haltejet, azt a főzés vége előtt egy perccel tegyük a halászlébe.Tálaljuk friss fehér kenyérrel, kínáljunk hozzá hegyes erős paprikát vagy darált csípős paprikát.

Hasonló szűrők

  • KÖZEPES
  • EBÉD
  • VACSORA
  • HALÁSZLÉ
  • LEVES
  • HAL
  • MAGYAR
	    
            

Kapcsolódó receptek

  • Grillezett tengeri durbincs chilis-zöldséges salsával 40 perc  recipe
    		
    			
                     

    Grillezett tengeri durbincs chilis-zöldséges salsával

    Knorr Logo
    • CookingTime10 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Serpenyőben sült tőkehal aszalt paradicsommal, bazsalikommal és zöldbors mártással. 40 perc  recipe
    		
    			
                     

    Serpenyőben sült tőkehal aszalt paradicsommal, bazsalikommal és zöldbors mártással

    Knorr Logo
    • CookingTime10 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Fogasfilé zöldsalátával 25 perc  recipe
    		
    			
                     

    Fogasfilé zöldsalátával

    Knorr Logo
    • CookingTime10 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Lazacos tészta sajtszósszal és spenóttal 30 perc  recipe
    		
    			
                     

    Lazacos tészta sajtszósszal és spenóttal

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Ponty halászlé 30 perc  recipe
    		
    			
                     

    Ponty halászlé

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Pontykocsonya 60 perc  recipe
    		
    			
                     

    Pontykocsonya

    Knorr Logo
    • CookingTime40 perc

    • Servings 6

      fő

    • Difficulty Közepes

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025