Ismerd meg népszerű pontykocsonya receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a pontykocsonya recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
60 perc
6 fő
Közepes
Hozzávalók
1 liter víz
4 darab szegfűbors
1 darab babérlevél
1 csokor leveszöldség
1 darab Knorr Házias Zöldség Levesalap
4 dekagramm zselatin
1 kilogramm pontyfilé
1 darab kapor csokor
Elkészítés
Mossuk meg és pucoljuk meg a leveszöldségeket. Vágjuk őket hosszában félbe. Öntsünk egy lábosba vizet és tegyük fel benne főni a zöldségeket.Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a babérlevelet és szegfűborsot, valamint a Házias Zöldség Levesalapot, majd főzzük még 30 percet.
Mossuk meg a pontyfiléket és irdaljuk be őket. Vágjuk kisebb szeletekre őket.
Szűrjük le a levest és a főzés közben elpárolgott vizet pótoljuk. Tegyük félre a főtt zöldségeket. Forraljuk újra fel,majd tegyük bele a halszeleteket és főzzük pár percig. Ezután óvatosan szedjük ki a levesből a halat, tegyük egy tálra és hűtsük le.
A maradék levest fűszerezzük ízlés szerint. Szűrjük le egy gézlapon keresztül és oldjuk fel benne a zselatint. Hűtsük le, amíg egy picit be nem kocsonyásodik.
Egy tálat béleljünk ki fóliával, helyezzük el a halszeleteket és a zöldségszeleteket benne és öntsük rá a kocsonyát. Tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen dermedjen meg. Tálalás előtt borítsuk ki óvatosan egy tálba és szeleteljük fel. Tálaljuk citromkarikákkal és kaporlevelekkel. Tanács: Ha zavaros lenne a kocsonya levünk, felvert tojássárgájával főzzük tisztává.
Elkészítés
Mossuk meg és pucoljuk meg a leveszöldségeket. Vágjuk őket hosszában félbe. Öntsünk egy lábosba vizet és tegyük fel benne főni a zöldségeket.Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a babérlevelet és szegfűborsot, valamint a Házias Zöldség Levesalapot, majd főzzük még 30 percet.
Mossuk meg a pontyfiléket és irdaljuk be őket. Vágjuk kisebb szeletekre őket.
Szűrjük le a levest és a főzés közben elpárolgott vizet pótoljuk. Tegyük félre a főtt zöldségeket. Forraljuk újra fel,majd tegyük bele a halszeleteket és főzzük pár percig. Ezután óvatosan szedjük ki a levesből a halat, tegyük egy tálra és hűtsük le.
A maradék levest fűszerezzük ízlés szerint. Szűrjük le egy gézlapon keresztül és oldjuk fel benne a zselatint. Hűtsük le, amíg egy picit be nem kocsonyásodik.
Egy tálat béleljünk ki fóliával, helyezzük el a halszeleteket és a zöldségszeleteket benne és öntsük rá a kocsonyát. Tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen dermedjen meg. Tálalás előtt borítsuk ki óvatosan egy tálba és szeleteljük fel. Tálaljuk citromkarikákkal és kaporlevelekkel. Tanács: Ha zavaros lenne a kocsonya levünk, felvert tojássárgájával főzzük tisztává.