Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Sült kacsamell párolt lilakáposztával

Sült kacsamell párolt lilakáposztával 

	    
              
Ismerd meg népszerű sült kacsamell párolt lilakáposztával receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a sült kacsamell párolt lilakáposztával recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 50 perc
  • 4 fő
  • Könnyű 

Hozzávalók

  • 30 dekagramm kacsamell (4db)
  • 6 darab kakukkfű ág
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 dekagramm Rama Vajas Íz

a káposztához

  • 1 darab lilakáposzta
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 darab közepes fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál fehérbor ecet
  • 3 darab szegfűbors
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 2 evőkanál aszalt meggy
  • 1 evőkanál Delikát ételízesítő

Elkészítés

  1. A kacsamelleket alaposan tisztítsuk meg, távolítsuk el az esetlegesen megmaradt tollmaradványokat. Irdaljuk be a bőrős felét, és dörzsöljük be a Knorr Fokhagymás fűszerkeverékkel. Tegyük egy műanyag tálba, tegyük mellé a kakukkfű ágacskákat, locsoljuk meg az olajjal és lezárva tegyük a hűtőbe egy éjszakára.

  2. A vöröshagymát vágjuk vékony szeletekre, az olajban karamellizáljuk a cukrot folyékony barnulásig.

  3. Adjuk hozzá a szeletelt hagymát, pirítsuk át röviden (1 perc), majd adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott káposztát. Ízesítsük 1 evőkanál Delikáttal, fűszerezzük őröl köménnyel, egész szegfűborssal. Közepes, alacsony lángon, saját levében pároljuk 20 percig. Adjuk hozzá az aszalt meggyet, és az ecetet, keverjük át, húzzuk le a tűzről. Fedő alatt tartsuk melegen. Tálalás előtt a szegfűborsot vegyük ki belőle.

  4. Forrósítsunk fel egy serpenyőt, a pácolt kacsamelleket tegyük bőrős felükkel lefelé a serpenyőbe. Süssük közepesen magas lángon 2 percig, majd fordítsuk meg. Süssük további 2 percig, majd újra fordítsuk vissza, bőrős felükkel lefelé és süssük további 2 percig. Tegyük át egy hőálló tálba vagy mélyebb tepsibe, bőrős felükkel felfelé.

  5. Tegyük mellé a pácléből a kakukkfüvet, a margarint vágjuk vékony szeletekre és borítsuk be a melleket.

  6. Tegyük 200 °C-ra előmelegített sütőbe 8-10 percre. Tálalás, szeletelés előtt pihentessük legalább 5-6 percig.

Hasonló szűrők

  • KÖNNYŰ
  • EBÉD
  • VACSORA
  • KACSASÜLT
  • HÚS
  • KACSA
  • ZÖLDSÉGEK
	    
            

Kapcsolódó receptek

  • krafiol leves 55 perc  recipe
    		
    			
                     

    Karfiolleves

    • CookingTime50 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Grillezett fogas saláta 30 perc  recipe
    		
    			
                     

    Grillezett fogas saláta

    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Sárgarépás, cukkínis spagetti 25 perc  recipe
    		
    			
                     

    Sárgarépás, cukkínis spagetti

    • CookingTime10 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Rakott cukkini 60 perc  recipe
    		
    			
                     

    Rakott cukkini

    • CookingTime40 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Káposztaleves 75 perc  recipe
    		
    			
                     

    Káposztaleves

    • CookingTime30 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Répa pogácsa szezámmaggal​ 40 perc  recipe
    		
    			
                     

    Répa pogácsa szezámmaggal​

    • CookingTime10 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025