Ismerd meg népszerű pekingi kacsa receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a pekingi kacsa recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
150 perc
4 fő
Nehéz
Hozzávalók
50 milliliter víz
1 darab uborka
5 gramm erős paprika
200 gramm liszt
1 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál méz
100 milliliter vodka
3 evőkanál szezámolaj
4 darab zöldhagyma
1 evőkanál burgonyaliszt
50 evőkanál sherry
2 evőkanál borecet
1 evőkanál só
1 darab kacsa
150 milliliter világos szójaszósz
200 milliliter Hoisin szósz
30 gramm KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke
Elkészítés
Egy nagy lábosban forraljunk vizet. Tegyük bele a kacsát pár percre. Vegyük ki a vízből, azután alaposan törölgessük meg és szúrkáljuk meg villával.
A pác összes alapanyagát keverjük össze és alaposan dörzsöljük be a kacsát vele. A maradék páclevet tartsuk meg későbbre. A kacsát hagyjuk pácolódni 12 órán keresztül.
Ezután a kacsát újból dörzsöljük be a páccal és süssük 2 órán át 180 fokos sütőben. Ha a sütés vége felé a kacsa bőre még nem elég megpirult és ropogós, emeljü fel a hőmérsékletet 200 fokra.
Mialatt a kacsa sül, készítsük el a palacsintákat. Egy tálban keverjük össze a tészta hozzávalóit forró vízzel. Alaposan dolgozzuk össze.
Formázzunk kis golyókat a kész tésztából, majd lapítsuk ki vékony kerek palacsintákká. Süssük kevés olajon aranybarnára
Egy tálban keverjük össze a szósz hozzávalóit. A zöldhagymát és uborkát (magok nélkül) vágjuk hosszú oszlopokra
A kacsát a sütőből való kivétel után pihentessük pár percig, hogy enyhén kihűljön és az izomrostok elernyedjenek. Ezután vágjuk vékony szeletekre. Tálalásnál a palacsintákra helyezzük a hússzeleteket, majd a zöldségeket és végül az egészet öntsük le a szósszal
Elkészítés
Egy nagy lábosban forraljunk vizet. Tegyük bele a kacsát pár percre. Vegyük ki a vízből, azután alaposan törölgessük meg és szúrkáljuk meg villával.
A pác összes alapanyagát keverjük össze és alaposan dörzsöljük be a kacsát vele. A maradék páclevet tartsuk meg későbbre. A kacsát hagyjuk pácolódni 12 órán keresztül.
Ezután a kacsát újból dörzsöljük be a páccal és süssük 2 órán át 180 fokos sütőben. Ha a sütés vége felé a kacsa bőre még nem elég megpirult és ropogós, emeljü fel a hőmérsékletet 200 fokra.
Mialatt a kacsa sül, készítsük el a palacsintákat. Egy tálban keverjük össze a tészta hozzávalóit forró vízzel. Alaposan dolgozzuk össze.
Formázzunk kis golyókat a kész tésztából, majd lapítsuk ki vékony kerek palacsintákká. Süssük kevés olajon aranybarnára
Egy tálban keverjük össze a szósz hozzávalóit. A zöldhagymát és uborkát (magok nélkül) vágjuk hosszú oszlopokra
A kacsát a sütőből való kivétel után pihentessük pár percig, hogy enyhén kihűljön és az izomrostok elernyedjenek. Ezután vágjuk vékony szeletekre. Tálalásnál a palacsintákra helyezzük a hússzeleteket, majd a zöldségeket és végül az egészet öntsük le a szósszal