Ismerd meg népszerű karamelles kacsa almával receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a karamelles kacsa almával recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
110 perc
6 fő
Közepes
Hozzávalók
1 evőkanál majoránna
3 evőkanál olaj
1 darab cukor
0.5 kilogramm alma
1 darab kacsa
1 darab Knorr Pirított hagymás Ízbomba
Elkészítés
A kacsát tisztítsuk meg és dörzsöljük be borssal. Hámozzuk meg az almát, negyedeljük fel, vágjuk ki a magját és szórjuk meg majoránnával. Töltsük meg a kacsát almával, majd a nyílást varrjuk be cérnával.
A kacsát tegyük hőálló tálba, locsoljuk meg olajjal, öntsünk alá vizet és takarjuk le. Süssük kb. 90 percig 200 fokon.
Egy óra sütés után adjuk a kacsához a maradék almát. Szórjuk meg az összemorzsolt Pirított hagymás Ízbombával és vegyük le a fedőt.
Egy alacsony lábasba öntsük bele a cukrot, adjunk hozzá vizet és ecetet. Főzzük keverés nélkül addig, amíg a cukor világosbarna nem lesz.
Öntsük le a kacsát a karamellel, tegyük át egy tálra és rakjuk körül a sült almával. Vörös-áfonyával tálaljuk.
Elkészítés
A kacsát tisztítsuk meg és dörzsöljük be borssal. Hámozzuk meg az almát, negyedeljük fel, vágjuk ki a magját és szórjuk meg majoránnával. Töltsük meg a kacsát almával, majd a nyílást varrjuk be cérnával.
A kacsát tegyük hőálló tálba, locsoljuk meg olajjal, öntsünk alá vizet és takarjuk le. Süssük kb. 90 percig 200 fokon.
Egy óra sütés után adjuk a kacsához a maradék almát. Szórjuk meg az összemorzsolt Pirított hagymás Ízbombával és vegyük le a fedőt.
Egy alacsony lábasba öntsük bele a cukrot, adjunk hozzá vizet és ecetet. Főzzük keverés nélkül addig, amíg a cukor világosbarna nem lesz.
Öntsük le a kacsát a karamellel, tegyük át egy tálra és rakjuk körül a sült almával. Vörös-áfonyával tálaljuk.