Ismerd meg népszerű kacsa szőlővel receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a kacsa szőlővel recept segítségével te legyél a konyha sztár
30 perc
2 fő
Közepes
Hozzávalók
1 evőkanál Rama Vajas Íz
2 darab Knorr Tyúkhúsleveskocka
1 dl fehér bor
2 darab kacsamell
0.5 kilogramm szőlő
1 darab citrom leve és héja
Elkészítés
A kacsamell bőrét vagdossuk be. Az egyik tyúkhúsleves kockát nyomkodjunk el egy evőkanál olajban és jól dörzsöljük be vele a kacsamellet.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Forrósítsunk fel egy serpenyőt, tegyünk bele egy kevés olajat. A kacsamelleket a bőrös felükön kezdjük el pirítani, míg pirosak nem lesznek. Dobjunk melléjük 2-3 fokhagyma gerezdet vékonyra vágva. Majd fordítsuk meg a húsokat és enyhén pirítsuk meg a másik felüket is. Ezután tegyük őket egy tűzálló tálba és helyezzük őket a sütőbe. Mérettől függően süssük őket 8-12 percig. A sütőből kivéve pihentessük őket 5-6 percig.
Egy lábosban melegítsünk föl egy kevés margarint és forgassuk át rajta a megmosott szőlőszemeket. Öntsünk rá egy pohár forró vizet, a fél citrom levét és a fehérbort. Dobjuk bele a másik leveskockát, majd forraljuk fel. Közepes-kis lángon főzzük a mártást, míg egy kicsit besűrűsödik és elfő az alkohol. A végén öntsük hozzá a pihentetett kacsamellből kicsöpögő szaftot is. Reszeljük rá a citrom héját és keverjük el a mártásban.
A kacsamelleket szeleteljük föl az izomrostokra merőlegesen és tálaljuk a fehérboros szőlőmártással.
Elkészítés
A kacsamell bőrét vagdossuk be. Az egyik tyúkhúsleves kockát nyomkodjunk el egy evőkanál olajban és jól dörzsöljük be vele a kacsamellet.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Forrósítsunk fel egy serpenyőt, tegyünk bele egy kevés olajat. A kacsamelleket a bőrös felükön kezdjük el pirítani, míg pirosak nem lesznek. Dobjunk melléjük 2-3 fokhagyma gerezdet vékonyra vágva. Majd fordítsuk meg a húsokat és enyhén pirítsuk meg a másik felüket is. Ezután tegyük őket egy tűzálló tálba és helyezzük őket a sütőbe. Mérettől függően süssük őket 8-12 percig. A sütőből kivéve pihentessük őket 5-6 percig.
Egy lábosban melegítsünk föl egy kevés margarint és forgassuk át rajta a megmosott szőlőszemeket. Öntsünk rá egy pohár forró vizet, a fél citrom levét és a fehérbort. Dobjuk bele a másik leveskockát, majd forraljuk fel. Közepes-kis lángon főzzük a mártást, míg egy kicsit besűrűsödik és elfő az alkohol. A végén öntsük hozzá a pihentetett kacsamellből kicsöpögő szaftot is. Reszeljük rá a citrom héját és keverjük el a mártásban.
A kacsamelleket szeleteljük föl az izomrostokra merőlegesen és tálaljuk a fehérboros szőlőmártással.