Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Kacsa szőlővel

Kacsa szőlővel 

	    
              
Ismerd meg népszerű kacsa szőlővel receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a kacsa szőlővel recept segítségével te legyél a konyha sztár 
  • 30 perc
  • 2 fő
  • Közepes 

Hozzávalók

  • 1 evőkanál Rama Vajas Íz
  • 2 darab Knorr Tyúkhúsleveskocka
  • 1 dl fehér bor
  • 2 darab kacsamell
  • 0.5 kilogramm szőlő
  • 1 darab citrom leve és héja

Elkészítés

  1. A kacsamell bőrét vagdossuk be. Az egyik tyúkhúsleves kockát nyomkodjunk el egy evőkanál olajban és jól dörzsöljük be vele a kacsamellet.

  2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Forrósítsunk fel egy serpenyőt, tegyünk bele egy kevés olajat. A kacsamelleket a bőrös felükön kezdjük el pirítani, míg pirosak nem lesznek. Dobjunk melléjük 2-3 fokhagyma gerezdet vékonyra vágva. Majd fordítsuk meg a húsokat és enyhén pirítsuk meg a másik felüket is. Ezután tegyük őket egy tűzálló tálba és helyezzük őket a sütőbe. Mérettől függően süssük őket 8-12 percig. A sütőből kivéve pihentessük őket 5-6 percig.

  3. Egy lábosban melegítsünk föl egy kevés margarint és forgassuk át rajta a megmosott szőlőszemeket. Öntsünk rá egy pohár forró vizet, a fél citrom levét és a fehérbort. Dobjuk bele a másik leveskockát, majd forraljuk fel. Közepes-kis lángon főzzük a mártást, míg egy kicsit besűrűsödik és elfő az alkohol. A végén öntsük hozzá a pihentetett kacsamellből kicsöpögő szaftot is. Reszeljük rá a citrom héját és keverjük el a mártásban.

  4. A kacsamelleket szeleteljük föl az izomrostokra merőlegesen és tálaljuk a fehérboros szőlőmártással.

Hasonló szűrők

  • KÖZEPES
  • EBÉD
  • VACSORA
  • KACSASÜLT
  • HÚSOS ÉTELEK
  • HÚS
  • KACSA
  • GYÜMÖLCS
	    
            

Kapcsolódó receptek

  • Sertéskaraj zsályával és almával 20 perc  recipe
    		
    			
                     

    Sertéskaraj zsályával és almával

    Knorr Logo
    • CookingTime10 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Kacsa narancsszószban 140 perc  recipe
    		
    			
                     

    Kacsa narancsszószban

    Knorr Logo
    • CookingTime110 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Pekingi kacsa 150 perc  recipe
    		
    			
                     

    Pekingi kacsa

    Knorr Logo
    • CookingTime120 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Nehéz

  • Karamelles kacsa almával 110 perc  recipe
    		
    			
                     

    Karamelles kacsa almával

    Knorr Logo
    • CookingTime90 perc

    • Servings 6

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Poznani kacsa 170 perc  recipe
    		
    			
                     

    Poznani kacsa

    Knorr Logo
    • CookingTime150 perc

    • Servings 5

      fő

    • Difficulty Nehéz

  • Pácolt kacsamell zellertatárral 80 perc  recipe
    		
    			
                     

    Pácolt kacsamell zellertatárral

    Knorr Logo
    • CookingTime60 perc

    • Servings 2

      fő

    • Difficulty Nehéz

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025