Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Pekingi kacsa

Pekingi kacsa 

	    
              
Ismerd meg népszerű pekingi kacsa receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a pekingi kacsa recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 150 perc
  • 4 fő
  • Nehéz 

Hozzávalók

  • 50 milliliter víz
  • 1 darab uborka
  • 5 gramm erős paprika
  • 200 gramm liszt
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál méz
  • 100 milliliter vodka
  • 3 evőkanál szezámolaj
  • 4 darab zöldhagyma
  • 1 evőkanál burgonyaliszt
  • 50 evőkanál sherry
  • 2 evőkanál borecet
  • 1 evőkanál só
  • 1 darab kacsa
  • 150 milliliter világos szójaszósz
  • 200 milliliter Hoisin szósz
  • 30 gramm KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke

Elkészítés

  1. 1

    Egy nagy lábosban forraljunk vizet. Tegyük bele a kacsát pár percre. Vegyük ki a vízből, azután alaposan törölgessük meg és szúrkáljuk meg villával.

  2. 2

    A pác összes alapanyagát keverjük össze és alaposan dörzsöljük be a kacsát vele. A maradék páclevet tartsuk meg későbbre. A kacsát hagyjuk pácolódni 12 órán keresztül.

  3. 3

    Ezután a kacsát újból dörzsöljük be a páccal és süssük 2 órán át 180 fokos sütőben. Ha a sütés vége felé a kacsa bőre még nem elég megpirult és ropogós, emeljü fel a hőmérsékletet 200 fokra.

  4. 4

    Mialatt a kacsa sül, készítsük el a palacsintákat. Egy tálban keverjük össze a tészta hozzávalóit forró vízzel. Alaposan dolgozzuk össze.

  5. 5

    Formázzunk kis golyókat a kész tésztából, majd lapítsuk ki vékony kerek palacsintákká. Süssük kevés olajon aranybarnára

  6. 6

    Egy tálban keverjük össze a szósz hozzávalóit. A zöldhagymát és uborkát (magok nélkül) vágjuk hosszú oszlopokra

  7. 7

    A kacsát a sütőből való kivétel után pihentessük pár percig, hogy enyhén kihűljön és az izomrostok elernyedjenek. Ezután vágjuk vékony szeletekre. Tálalásnál a palacsintákra helyezzük a hússzeleteket, majd a zöldségeket és végül az egészet öntsük le a szósszal

Hasonló szűrők

  • NEHÉZ
  • EBÉD
  • VACSORA
  • KACSASÜLT
  • HÚSOS ÉTELEK
  • HÚS
  • KACSA
	    
            

Kapcsolódó receptek

slide 1 to 3 of 6
  • Kacsa narancsszószban 140 perc  recipe
    		
    			
                     

    Kacsa narancsszószban

    Knorr Logo
    • CookingTime110 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Karamelles kacsa almával 110 perc  recipe
    		
    			
                     

    Karamelles kacsa almával

    Knorr Logo
    • CookingTime90 perc

    • Servings 6

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Kacsa szőlővel 30 perc  recipe
    		
    			
                     

    Kacsa szőlővel

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 2

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Poznani kacsa 170 perc  recipe
    		
    			
                     

    Poznani kacsa

    Knorr Logo
    • CookingTime150 perc

    • Servings 5

      fő

    • Difficulty Nehéz

  • Pácolt kacsamell zellertatárral 80 perc  recipe
    		
    			
                     

    Pácolt kacsamell zellertatárral

    Knorr Logo
    • CookingTime60 perc

    • Servings 2

      fő

    • Difficulty Nehéz

  • Kacsa galantin 100 perc  recipe
    		
    			
                     

    Kacsa galantin

    Knorr Logo
    • CookingTime80 perc

    • Servings 6

      fő

    • Difficulty Közepes

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025