Ismerd meg népszerű kacsa galantin receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a kacsa galantin recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
100 perc
6 fő
Közepes
Hozzávalók
50 gramm mazsola
50 gramm dió
1 darab narancs
1 darab kacsa
400 gramm darált sertéshús
2 darab zsemle
1 darab KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke
Elkészítés
Csontozzuk ki a kacsát - vágjuk éles késsel a csont mentén, igyekezve, hogy a bőrét ne vágjuk át.
Szórjuk be a hús mindkét oldalát Knorr Sült csirke Fűszerkeverékkel és pihentessük minimum egy órát a hűtőben.
Áztassuk be a zsemlét vízbe, csavarjuk ki, majd keverjük össze a darált hússal. Adjuk hozzá a reszelt narancshéjat, mazsolát, diót és apróra vágott petrezselymet. Keverjük össze és ízesítsük borssal.
Tegyük a tölteléket a húsra, majd tekerjük össze. Kössük össze a húst erős fehér cérnával, nehogy szétnyíljon sütés közben.
Tegyük a húst sütőzacskóba és süssük kb. 60 percig 180 fokon. Miután kivettük, pihentessük 10-15 percig.
A kacsa galantint tálaljuk melegen lila káposztával vagy hidegen hideg sültként.
Elkészítés
Csontozzuk ki a kacsát - vágjuk éles késsel a csont mentén, igyekezve, hogy a bőrét ne vágjuk át.
Szórjuk be a hús mindkét oldalát Knorr Sült csirke Fűszerkeverékkel és pihentessük minimum egy órát a hűtőben.
Áztassuk be a zsemlét vízbe, csavarjuk ki, majd keverjük össze a darált hússal. Adjuk hozzá a reszelt narancshéjat, mazsolát, diót és apróra vágott petrezselymet. Keverjük össze és ízesítsük borssal.
Tegyük a tölteléket a húsra, majd tekerjük össze. Kössük össze a húst erős fehér cérnával, nehogy szétnyíljon sütés közben.
Tegyük a húst sütőzacskóba és süssük kb. 60 percig 180 fokon. Miután kivettük, pihentessük 10-15 percig.
A kacsa galantint tálaljuk melegen lila káposztával vagy hidegen hideg sültként.