Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Cikkek
Regisztráció

Poznani kacsa

Poznani kacsa 

	    
              
Ismerd meg népszerű poznani kacsa receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a poznani kacsa recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 170 perc
  • 5 fő
  • Nehéz 

Hozzávalók

  • 1 evőkanál Rama Vajas Íz
  • 1 dl víz
  • 2 darab fokhagyma gerezd
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 50 gramm szalonna
  • 1.5 dl vörösbor
  • 1 darab hagyma
  • 1 darab kacsa
  • 4 evőkanál kacsazsír
  • 75 dekagramm lilakáposzta
  • 25 gramm KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke

Elkészítés

  1. 1

    Mossuk meg a kacsát, majd vágjuk ketté. Vágjuk le a szárnyait, nyakát és vágjuk ki a gerincét. Ezeket tegyük el későbbre leveshez, vagy alaplé készítéséhez.

  2. 2

    A húst pácoljuk 12 órán keresztül a zúzott fokhagymában és a Sült csirke fűszerkeverékben.

  3. 3

    A fokhagymadarabokat szedegessük le a kacsáról, hogy ne égjenek meg. A fél-kacsákat pirítsuk meg egy szélesebb serpenyőben a kacsazsíron. Majd tegyük egy hőálló edénybe. Öntsünk alá egy kevés vizet, fedjük le fóliával és tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe 1,5 órára. Ha szükséges, időnként pótoljuk a folyadékot.

  4. 4

    Kockázzuk fel a hagymát és a szalonnát. Dinszteljük meg egy lábosban a hagymát , majd adjuk hozzá az apróra vágott káposztát.

  5. 5

    Pár perc sütés után adjuk hozzá a margarint, öntsünk alá vizet és bort. Pároljuk 30 percig.

  6. 6

    Ízesítsük a káposztát cukorral és citromlével. Szórjuk meg liszttel és alaposan keverjük össze.

  7. 7

    A másfél óra leteltével vegyük ki a kacsát a sütőből és vágjuk adagokra. Tegyük körbe káposztával és tegyük újra be a sütőbe. Süssük még 30 percig 150 fokon a fólia nélkül. Tálaljuk burgonyapürével vagy burgonyagombóccal.

Hasonló szűrők

  • NEHÉZ
  • EBÉD
  • VACSORA
  • KACSASÜLT
  • HÚSOS ÉTELEK
  • HÚS
  • KACSA
  • ZÖLDSÉGEK
	    
            

Kapcsolódó receptek

slide 1 to 3 of 6
  • Paprikás, cukkinis palacsinta 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Paprikás, cukkinis palacsinta

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 6

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Marhahúsleves zöldségekkel és parmezános palacsintával 160 perc  recipe
    		
    			
                     

    Marhahúsleves zöldségekkel és parmezános palacsintával

    Knorr Logo
    • CookingTime120 perc

    • Servings 6

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Spárgás palacsinta hollandi mártásban 60 perc  recipe
    		
    			
                     

    Spárgás palacsinta hollandi mártásban

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Saláta avokádóval és csírákkal 30 perc  recipe
    		
    			
                     

    Saláta avokádóval és csírákkal

    Knorr Logo
    • CookingTime0 perc

    • Servings 2

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Füstölt oldalas káposztával 90 perc  recipe
    		
    			
                     

    Füstölt oldalas káposztával

    Knorr Logo
    • CookingTime60 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Zöldségleves pestóval - Soupe au pistou 60 perc  recipe
    		
    			
                     

    Zöldségleves pestóval - Soupe au pistou

    Knorr Logo
    • CookingTime30 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025