Ismerd meg népszerű poznani kacsa receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a poznani kacsa recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
170 perc
5 fő
Nehéz
Hozzávalók
1 evőkanál Rama Vajas Íz
1 dl víz
2 darab fokhagyma gerezd
1 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
50 gramm szalonna
1.5 dl vörösbor
1 darab hagyma
1 darab kacsa
4 evőkanál kacsazsír
75 dekagramm lilakáposzta
25 gramm KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke
Elkészítés
1
Mossuk meg a kacsát, majd vágjuk ketté. Vágjuk le a szárnyait, nyakát és vágjuk ki a gerincét. Ezeket tegyük el későbbre leveshez, vagy alaplé készítéséhez.
2
A húst pácoljuk 12 órán keresztül a zúzott fokhagymában és a Sült csirke fűszerkeverékben.
3
A fokhagymadarabokat szedegessük le a kacsáról, hogy ne égjenek meg. A fél-kacsákat pirítsuk meg egy szélesebb serpenyőben a kacsazsíron. Majd tegyük egy hőálló edénybe. Öntsünk alá egy kevés vizet, fedjük le fóliával és tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe 1,5 órára. Ha szükséges, időnként pótoljuk a folyadékot.
4
Kockázzuk fel a hagymát és a szalonnát. Dinszteljük meg egy lábosban a hagymát , majd adjuk hozzá az apróra vágott káposztát.
5
Pár perc sütés után adjuk hozzá a margarint, öntsünk alá vizet és bort. Pároljuk 30 percig.
6
Ízesítsük a káposztát cukorral és citromlével. Szórjuk meg liszttel és alaposan keverjük össze.
7
A másfél óra leteltével vegyük ki a kacsát a sütőből és vágjuk adagokra. Tegyük körbe káposztával és tegyük újra be a sütőbe. Süssük még 30 percig 150 fokon a fólia nélkül. Tálaljuk burgonyapürével vagy burgonyagombóccal.
Elkészítés
Mossuk meg a kacsát, majd vágjuk ketté. Vágjuk le a szárnyait, nyakát és vágjuk ki a gerincét. Ezeket tegyük el későbbre leveshez, vagy alaplé készítéséhez.
A húst pácoljuk 12 órán keresztül a zúzott fokhagymában és a Sült csirke fűszerkeverékben.
A fokhagymadarabokat szedegessük le a kacsáról, hogy ne égjenek meg. A fél-kacsákat pirítsuk meg egy szélesebb serpenyőben a kacsazsíron. Majd tegyük egy hőálló edénybe. Öntsünk alá egy kevés vizet, fedjük le fóliával és tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe 1,5 órára. Ha szükséges, időnként pótoljuk a folyadékot.
Kockázzuk fel a hagymát és a szalonnát. Dinszteljük meg egy lábosban a hagymát , majd adjuk hozzá az apróra vágott káposztát.
Pár perc sütés után adjuk hozzá a margarint, öntsünk alá vizet és bort. Pároljuk 30 percig.
Ízesítsük a káposztát cukorral és citromlével. Szórjuk meg liszttel és alaposan keverjük össze.
A másfél óra leteltével vegyük ki a kacsát a sütőből és vágjuk adagokra. Tegyük körbe káposztával és tegyük újra be a sütőbe. Süssük még 30 percig 150 fokon a fólia nélkül. Tálaljuk burgonyapürével vagy burgonyagombóccal.