Ismerd meg népszerű magyaros halászlé petrezselymes halgombóccal receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a magyaros halászlé petrezselymes halgombóccal recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
90 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
1 liter víz
1 csokor petrezselyem zöld
3 evőkanál zsemlemorzsa
1 darab tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál margarin
6 darab Knorr Halászlékocka
50 dekagramm halhús
Elkészítés
A vizet felforraljuk, majd feloldjuk benne Knorr halászlé-kockákat. A halhúst kockára vágjuk, majd az alaplében megfőzzük, szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük. Fogyaszthatjuk így is, vagy készíthetünk gombócot a halból.
A halgombóchoz a halhúst villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott petrezselymet és a zsemlemorzsával összemorzsolt margarint, valamint a lisztet. A masszából gombócokat formázunk, és a lében 3 perc alatt kifőzzük őket.
Elkészítés
A vizet felforraljuk, majd feloldjuk benne Knorr halászlé-kockákat. A halhúst kockára vágjuk, majd az alaplében megfőzzük, szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük. Fogyaszthatjuk így is, vagy készíthetünk gombócot a halból.
A halgombóchoz a halhúst villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott petrezselymet és a zsemlemorzsával összemorzsolt margarint, valamint a lisztet. A masszából gombócokat formázunk, és a lében 3 perc alatt kifőzzük őket.