Ismerd meg népszerű korhely pontyhalászlé receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a korhely pontyhalászlé recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
110 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
1 evőkanál tejföl
1 darab paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
1 darab babérlevél
1 darab citrom leve
1 evőkanál liszt
1 darab zöldpaprika
1 evőkanál pirospaprika
4 darab Knorr Halászlékocka
50 dekagramm pontyfilé
2 teáskanál dijoni mustár
Elkészítés
A halfiléket irdaljuk be, majd vágjuk pár centis kockákra. Ezután jól sózzuk be őket és tegyük be a hűtőbe minimum fél órára.
Ezalatt vágjuk karikákra a paprikát és negyedekre, vagy nyolcadokra a paradicsomot.
Egy fazékban forraljunk föl vizet és tegyük bele a paprikát, paradicsomot, halászlé kockákat, a babérlevelet és a fűszerpaprikát. Erős lángon forraljuk kb. 20-25 percig.
Majd tegyük bele a haldarabokat és nagy lángon forraljuk további 10 percig. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.
Közben egy pici vízzel keverjük simára a lisztet, és adjuk hozzá a tejfölt és a mustárt. Majd habarjuk be vele a halászlét úgy, hogy vegyünk ki egy kevés lét és keverjük a habaráshoz. Majd még egy kis lét és így tovább, míg felmelegszik annyira a habarásunk, hogy a halászlébe önthetjük úgy, hogy a tejföl nem csapódik ki. Főzzük kb. 3-4 percig, hogy a liszt íze eltűnjön és besűrűsödjön a leves. A végén ízesítsük még citromlével és petrezselyem zölddel, ha szükséges, egy kevés sóval.
Elkészítés
A halfiléket irdaljuk be, majd vágjuk pár centis kockákra. Ezután jól sózzuk be őket és tegyük be a hűtőbe minimum fél órára.
Ezalatt vágjuk karikákra a paprikát és negyedekre, vagy nyolcadokra a paradicsomot.
Egy fazékban forraljunk föl vizet és tegyük bele a paprikát, paradicsomot, halászlé kockákat, a babérlevelet és a fűszerpaprikát. Erős lángon forraljuk kb. 20-25 percig.
Majd tegyük bele a haldarabokat és nagy lángon forraljuk további 10 percig. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.
Közben egy pici vízzel keverjük simára a lisztet, és adjuk hozzá a tejfölt és a mustárt. Majd habarjuk be vele a halászlét úgy, hogy vegyünk ki egy kevés lét és keverjük a habaráshoz. Majd még egy kis lét és így tovább, míg felmelegszik annyira a habarásunk, hogy a halászlébe önthetjük úgy, hogy a tejföl nem csapódik ki. Főzzük kb. 3-4 percig, hogy a liszt íze eltűnjön és besűrűsödjön a leves. A végén ízesítsük még citromlével és petrezselyem zölddel, ha szükséges, egy kevés sóval.