Ismerd meg népszerű Karfiolleves receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a Karfiolleves recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
55 min.
4 People
Könnyű
Hozzávalók
1 darab kis karfiol
2 evőkanál Liszt
1 db sárgarépa
1 darab Delikat Zöldségleveskocka
3 evőkanál napraforgó olaj
1 kis csokor petrezselyem
Elkészítés
A karfiolt és a zöldségeket tisztítsuk meg. A karfiolt szedjük kisebb virágokra, a többi zöldséget vágjuk kis kockákra. Öntsük föl egy liter forró vízzel és főzzük kb. 10 percig, míg meg nem puhulnak.
Ha megpuhult a répa, ráhintjük a lisztet, elkeverjük, megszórjuk pirospaprikával és felengedjük vízzel, fűszerezzük.
Ha felforrt a víz, belerakjuk a karfiolrózsákat, lassan főzzük, míg a karfiol is megpuhul.
Elkészítés
A karfiolt és a zöldségeket tisztítsuk meg. A karfiolt szedjük kisebb virágokra, a többi zöldséget vágjuk kis kockákra. Öntsük föl egy liter forró vízzel és főzzük kb. 10 percig, míg meg nem puhulnak.
Ha megpuhult a répa, ráhintjük a lisztet, elkeverjük, megszórjuk pirospaprikával és felengedjük vízzel, fűszerezzük.
Ha felforrt a víz, belerakjuk a karfiolrózsákat, lassan főzzük, míg a karfiol is megpuhul.