Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Karácsonyi szegedi halászlé

Karácsonyi szegedi halászlé 

	    
              
Ismerd meg népszerű karácsonyi szegedi halászlé receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a karácsonyi szegedi halászlé recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 150 perc
  • 6 fő
  • Könnyű 

Hozzávalók

  • 2 kilogramm ponty zsigerelve
  • 6 darab Knorr Halászlékocka
  • 3 darab vöröshagyma
  • 2 darab zöldpaprika
  • 1 darab paradicsom
  • 0 darab szárított erős paprika (opcionális)
  • 2 evőkanál édes fűszerpaprika
  • 0 darab só
  • 4 evőkanál olaj

Elkészítés

  1. Vágjuk le a gerincről a fejet, farkat. Filézzük ki a halat, a gerincet vágjuk kisebb darabokra, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. A fejből vágjuk vagy törjük ki a keserűfogat.

  2. A halfejet, farkat és gerinccsontot öntsük föl annyi vízzel, hogy kb. 2-3 ujjnyival ellepje. Adjuk hozzá a szeletelt hagymát, paprikát, paradicsomot.

  3. Adjunk hozzá 1 tk sót és 3 db Knorr halászlékockát. Főzzük kb. 1.5 órán keresztül.

  4. Közben a filéket irdaljuk be, vágjuk csíkokra.

  5. 3 db Knorr halászlékockát nyomkodjunk el 3 ek olajban homogén állagúra.

  6. A fűszeres olajjal jól dörzsöljük be a halfiléket és tegyük hűtőbe felhasználásig. Az elkészült alaplevet törjük át egy szitán. Öntsük föl annyi vízzel, hogy kb. másfél-két liter levünk legyen.

  7. A felszínre felúszó zsiradékra szórjunk 2 ek édes-nemes fűszerpaprikát.

  8. Forraljuk fel, várjunk, amíg az első habot elforrja, majd tegyük bele a bepácolt halat, lassú tűzön főzzük meg kb.6-8 percig. Ízlés szerint sózzuk, erős paprikával ízesítsük.

Hasonló szűrők

  • KÖNNYŰ
  • EBÉD
  • VACSORA
  • KARÁCSONY
  • HALÁSZLÉ
  • KARÁCSONYI LEVESEK
  • LEVES
  • HAL
  • MAGYAR
  • VEGETARIAN
	    
            

Kapcsolódó receptek

  • Grillezett tengeri durbincs chilis-zöldséges salsával 40 perc  recipe
    		
    			
                     

    Grillezett tengeri durbincs chilis-zöldséges salsával

    Knorr Logo
    • CookingTime10 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Serpenyőben sült tőkehal aszalt paradicsommal, bazsalikommal és zöldbors mártással. 40 perc  recipe
    		
    			
                     

    Serpenyőben sült tőkehal aszalt paradicsommal, bazsalikommal és zöldbors mártással

    Knorr Logo
    • CookingTime10 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Édesburgonya krémleves 40 perc  recipe
    		
    			
                     

    Édesburgonya krémleves

    Knorr Logo
    • CookingTime30 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Caponata 40 perc  recipe
    		
    			
                     

    Caponata

    Knorr Logo
    • CookingTime30 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Hummus 20 perc  recipe
    		
    			
                     

    Hummus

    Knorr Logo
    • CookingTime0 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Fogasfilé zöldsalátával 25 perc  recipe
    		
    			
                     

    Fogasfilé zöldsalátával

    Knorr Logo
    • CookingTime10 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025