Ismerd meg népszerű karácsonyi szegedi halászlé receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a karácsonyi szegedi halászlé recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
150 perc
6 fő
Könnyű
Hozzávalók
2 kilogramm ponty zsigerelve
6 darab Knorr Halászlékocka
3 darab vöröshagyma
2 darab zöldpaprika
1 darab paradicsom
0 darab szárított erős paprika (opcionális)
2 evőkanál édes fűszerpaprika
0 darab só
4 evőkanál olaj
Elkészítés
Vágjuk le a gerincről a fejet, farkat. Filézzük ki a halat, a gerincet vágjuk kisebb darabokra, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. A fejből vágjuk vagy törjük ki a keserűfogat.
A halfejet, farkat és gerinccsontot öntsük föl annyi vízzel, hogy kb. 2-3 ujjnyival ellepje. Adjuk hozzá a szeletelt hagymát, paprikát, paradicsomot.
Adjunk hozzá 1 tk sót és 3 db Knorr halászlékockát. Főzzük kb. 1.5 órán keresztül.
Közben a filéket irdaljuk be, vágjuk csíkokra.
3 db Knorr halászlékockát nyomkodjunk el 3 ek olajban homogén állagúra.
A fűszeres olajjal jól dörzsöljük be a halfiléket és tegyük hűtőbe felhasználásig. Az elkészült alaplevet törjük át egy szitán. Öntsük föl annyi vízzel, hogy kb. másfél-két liter levünk legyen.
A felszínre felúszó zsiradékra szórjunk 2 ek édes-nemes fűszerpaprikát.
Forraljuk fel, várjunk, amíg az első habot elforrja, majd tegyük bele a bepácolt halat, lassú tűzön főzzük meg kb.6-8 percig. Ízlés szerint sózzuk, erős paprikával ízesítsük.
Elkészítés
Vágjuk le a gerincről a fejet, farkat. Filézzük ki a halat, a gerincet vágjuk kisebb darabokra, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. A fejből vágjuk vagy törjük ki a keserűfogat.
A halfejet, farkat és gerinccsontot öntsük föl annyi vízzel, hogy kb. 2-3 ujjnyival ellepje. Adjuk hozzá a szeletelt hagymát, paprikát, paradicsomot.
Adjunk hozzá 1 tk sót és 3 db Knorr halászlékockát. Főzzük kb. 1.5 órán keresztül.
Közben a filéket irdaljuk be, vágjuk csíkokra.
3 db Knorr halászlékockát nyomkodjunk el 3 ek olajban homogén állagúra.
A fűszeres olajjal jól dörzsöljük be a halfiléket és tegyük hűtőbe felhasználásig. Az elkészült alaplevet törjük át egy szitán. Öntsük föl annyi vízzel, hogy kb. másfél-két liter levünk legyen.
A felszínre felúszó zsiradékra szórjunk 2 ek édes-nemes fűszerpaprikát.
Forraljuk fel, várjunk, amíg az első habot elforrja, majd tegyük bele a bepácolt halat, lassú tűzön főzzük meg kb.6-8 percig. Ízlés szerint sózzuk, erős paprikával ízesítsük.