Ismerd meg népszerű kacsasült zöldborsós- tarhonyával receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a kacsasült zöldborsós- tarhonyával recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
90 perc
4 fő
Közepes
Hozzávalók
20 dekagramm Rama Vajas Íz
2 darab kakukkfű
2 darab vöröshagyma
2 darab tojás
2 darab fokhagymagerezd
2 teáskanál Delikát ételízesítő
40 dekagramm búzaliszt
4 darab snidling
1 dl fehérbor
20 dekagramm zöldborsó
1 teáskanál fekete őrölt bors
1 dl növényi olaj
4 darab kacsacomb
1 teáskanál durvára őrölt szines-bors
Elkészítés
A lisztből tojásból tésztát gyúrunk. Ha kell annyi vizet adunk hozzá hogy kemény állagú tésztát kapjunk. Amikor, jól kigyúrtuk, káposztareszelőn egy előre kiterített pamutabroszra ráreszeljük. Száradni hagyjuk.
A megolvasztott margarinba belerakjuk a felaprított hagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk a megmosott, feldarabolt kacsacombokat. 4-5 percig mindkét oldalán fehéresre sütjük.Ezután hozzáadjuk a fűszereket, valamint a bort. Fedő alatt, alacsony hőfokon puhára pároljuk. Ha a levét elfőtte, de még nem puha a hús, pótolhatjuk a levet egy kevés húsleves, vagy tej, esetleg víz hozzáadásával, mindaddig amíg a hús nem puha.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, belerakjuk a tarhonyát, majd állandó keverés mellett barnás színűre pirítjuk, vigyázva, hogy meg ne égjen.Amikor kellően megpirult, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a zöldborsót, sót, borsot, összekavarjuk, -ha nem mirelit borsót használunk kb. 2 dl vizet adunk hozzá, lefedve addig pároljuk, amíg a víz el nem fő, a tarhonya meg nem puhul.
Amikor a hús megsül, a tarhonya is megpuhul. Tálaljuk.
Elkészítés
A lisztből tojásból tésztát gyúrunk. Ha kell annyi vizet adunk hozzá hogy kemény állagú tésztát kapjunk. Amikor, jól kigyúrtuk, káposztareszelőn egy előre kiterített pamutabroszra ráreszeljük. Száradni hagyjuk.
A megolvasztott margarinba belerakjuk a felaprított hagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk a megmosott, feldarabolt kacsacombokat. 4-5 percig mindkét oldalán fehéresre sütjük.Ezután hozzáadjuk a fűszereket, valamint a bort. Fedő alatt, alacsony hőfokon puhára pároljuk. Ha a levét elfőtte, de még nem puha a hús, pótolhatjuk a levet egy kevés húsleves, vagy tej, esetleg víz hozzáadásával, mindaddig amíg a hús nem puha.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, belerakjuk a tarhonyát, majd állandó keverés mellett barnás színűre pirítjuk, vigyázva, hogy meg ne égjen.Amikor kellően megpirult, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a zöldborsót, sót, borsot, összekavarjuk, -ha nem mirelit borsót használunk kb. 2 dl vizet adunk hozzá, lefedve addig pároljuk, amíg a víz el nem fő, a tarhonya meg nem puhul.
Amikor a hús megsül, a tarhonya is megpuhul. Tálaljuk.