Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Kacsasült zöldborsós- tarhonyával

Kacsasült zöldborsós- tarhonyával 

	    
              
Ismerd meg népszerű kacsasült zöldborsós- tarhonyával receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a kacsasült zöldborsós- tarhonyával recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 90 perc
  • 4 fő
  • Közepes 

Hozzávalók

  • 20 dekagramm Rama Vajas Íz
  • 2 darab kakukkfű
  • 2 darab vöröshagyma
  • 2 darab tojás
  • 2 darab fokhagymagerezd
  • 2 teáskanál Delikát ételízesítő
  • 40 dekagramm búzaliszt
  • 4 darab snidling
  • 1 dl fehérbor
  • 20 dekagramm zöldborsó
  • 1 teáskanál fekete őrölt bors
  • 1 dl növényi olaj
  • 4 darab kacsacomb
  • 1 teáskanál durvára őrölt szines-bors

Elkészítés

  1. A lisztből tojásból tésztát gyúrunk. Ha kell annyi vizet adunk hozzá hogy kemény állagú tésztát kapjunk. Amikor, jól kigyúrtuk, káposztareszelőn egy előre kiterített pamutabroszra ráreszeljük. Száradni hagyjuk.

  2. A megolvasztott margarinba belerakjuk a felaprított hagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk a megmosott, feldarabolt kacsacombokat. 4-5 percig mindkét oldalán fehéresre sütjük.Ezután hozzáadjuk a fűszereket, valamint a bort. Fedő alatt, alacsony hőfokon puhára pároljuk. Ha a levét elfőtte, de még nem puha a hús, pótolhatjuk a levet egy kevés húsleves, vagy tej, esetleg víz hozzáadásával, mindaddig amíg a hús nem puha.

  3. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, belerakjuk a tarhonyát, majd állandó keverés mellett barnás színűre pirítjuk, vigyázva, hogy meg ne égjen.Amikor kellően megpirult, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a zöldborsót, sót, borsot, összekavarjuk, -ha nem mirelit borsót használunk kb. 2 dl vizet adunk hozzá, lefedve addig pároljuk, amíg a víz el nem fő, a tarhonya meg nem puhul.

  4. Amikor a hús megsül, a tarhonya is megpuhul. Tálaljuk.

Hasonló szűrők

  • KÖZEPES
  • EBÉD
  • VACSORA
  • HÚSOS ÉTELEK
  • HÚS
  • KACSA
  • ZÖLDSÉGEK
  • TOJÁS
	    
            

Kapcsolódó receptek

  • krafiol leves 55 perc  recipe
    		
    			
                     

    Karfiolleves

    • CookingTime50 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Grillezett fogas saláta 30 perc  recipe
    		
    			
                     

    Grillezett fogas saláta

    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Sárgarépás, cukkínis spagetti 25 perc  recipe
    		
    			
                     

    Sárgarépás, cukkínis spagetti

    • CookingTime10 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Rakott cukkini 60 perc  recipe
    		
    			
                     

    Rakott cukkini

    • CookingTime40 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Káposztaleves 75 perc  recipe
    		
    			
                     

    Káposztaleves

    • CookingTime30 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Répa pogácsa szezámmaggal​ 40 perc  recipe
    		
    			
                     

    Répa pogácsa szezámmaggal​

    • CookingTime10 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025