Ismerd meg népszerű grillezett karaj mustárral és tzatzikivel receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a rillezett karaj mustárral és tzatzikivel segítségével te legyél a konyha sztárja.
Tips
Ha nincs időnk tzatzikit készíteni használhatjuk a Hellmann's Tzatziki-jellegű szószát is.
40 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók a páchoz
400 g sertéskaraj
1 ek grill fűszerkeverék
6 darab szegfűszeg
2 ek Hellmann's mustárszósz
2 ek olíva olaj
1 ek szemes feketebors
Hozzávalók a tzatzikihez
2 darab kígyóuborka
1 csokor menta
100 ml Hellmann's Fokhagymás szósz
Elkészítés
Egy mozsárban törjük össze a borsot és a szegfűszeget.
Egy tálban keverjük össze az olíva olajat, mustárt és fűszereket. A kész páccal dörzsöljük be jól a 4 szeletbe vágott húst. Tegyük félre legalább fél órára hideg helyre.
Közepesen forró grillen süssük meg a húsokat oldalanként 10 perc alatt.
Tzatziki elkészítése
Hámozzuk meg az uborkát, vágjuk félbe őket és magozzuk ki. Reszeljük le a nagy lyukú reszelőn, majd sózzuk be és tegyük egy szűrőbe, hogy csöpögjön ki a felesleges folyadék. Hagyjuk így legalább negyed órát, majd kézzel is jól csavarjuk ki az uborkát.
Végül keverjük össze a fokhagymás szósszal és a finomra vágott mentával.
Elkészítés
Egy mozsárban törjük össze a borsot és a szegfűszeget.
Egy tálban keverjük össze az olíva olajat, mustárt és fűszereket. A kész páccal dörzsöljük be jól a 4 szeletbe vágott húst. Tegyük félre legalább fél órára hideg helyre.
Közepesen forró grillen süssük meg a húsokat oldalanként 10 perc alatt.
Tzatziki elkészítése
Hámozzuk meg az uborkát, vágjuk félbe őket és magozzuk ki. Reszeljük le a nagy lyukú reszelőn, majd sózzuk be és tegyük egy szűrőbe, hogy csöpögjön ki a felesleges folyadék. Hagyjuk így legalább negyed órát, majd kézzel is jól csavarjuk ki az uborkát.
Végül keverjük össze a fokhagymás szósszal és a finomra vágott mentával.