Ismerd meg népszerű zöldséges palacsintatekercs receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a zöldséges palacsintatekercs recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
45 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
200 milliliter tej
300 gramm paprika (sárga és piros)
2 darab újhagyma
100 gramm feta sajt
1 adag Hellmann's Fokhagymás szósz
150 gramm bébispenót
4 darab Tojás
200 gramm Liszt
1 teáskanál Sütőpor
1 evőkanál Olaj
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Béleljünk ki egy sütőedényt sütőpapírral és vékonyan olajozzuk be, majd tegyük a sütőbe.
Keverjük össze a tojásokat, a lisztet, a a sütőport, a sót és a tejet egy tálba. Addig keverjük még szép sima, homogén tésztát nem kapunk, majd tegyük félre.
Vágjuk a paprikákat és az újhagymákat apró kockákra vagy vékony karikákra.
A tésztát egyenletesen terítsük el a forró sütőedénybe. Szórjuk rá a zöldségeket és morzsoljunk rá feta sajtot, és süssük a forró sütőben 15-20 percig.
Csúsztassuk ki óvatosan a palacsintát a sütőpapírral együtt a sütőedényből. Öntsük rá a ízlés szerinti mennyiségben a Hellmann’s Fokhagymás szószt, és tegyük rá a megmosott bébispenótot. Tekerjük fel a palacsintát a hosszabbik oldala felől, majd az így kapott tekercset vágjuk fel kisebb darabokra, és tálalhatjuk is.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Béleljünk ki egy sütőedényt sütőpapírral és vékonyan olajozzuk be, majd tegyük a sütőbe.
Keverjük össze a tojásokat, a lisztet, a a sütőport, a sót és a tejet egy tálba. Addig keverjük még szép sima, homogén tésztát nem kapunk, majd tegyük félre.
Vágjuk a paprikákat és az újhagymákat apró kockákra vagy vékony karikákra.
A tésztát egyenletesen terítsük el a forró sütőedénybe. Szórjuk rá a zöldségeket és morzsoljunk rá feta sajtot, és süssük a forró sütőben 15-20 percig.
Csúsztassuk ki óvatosan a palacsintát a sütőpapírral együtt a sütőedényből. Öntsük rá a ízlés szerinti mennyiségben a Hellmann’s Fokhagymás szószt, és tegyük rá a megmosott bébispenótot. Tekerjük fel a palacsintát a hosszabbik oldala felől, majd az így kapott tekercset vágjuk fel kisebb darabokra, és tálalhatjuk is.
Séf tipp: Szervírozzuk salátával.