Ismerd meg népszerű vegán hamburger receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a vegán hamburger recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
43 perc
4 fő
Könnyű
Burgerek:
200 gramm főtt fehér quinoa
250 gramm főtt bab
1 darab megmosott és lereszelt cékla
1 darab reszelt sárgarépa
1 darab durváravágott és blasírozott kelképoszta
150 gramm turmixgépben leturmixolt zab
0,5 teáskanál kömény
0,5 teáskanál pirospaprika
1 evőkanál Knorr szójaszósz
Köret:
4 darab buci
4 evőkanál Hellmann's Vegán Majonéz
80 gramm vöröshagyma
1 darab avokádó
3 darab paradicsom
80 gramm salátamix
Elkészítés
Törje össze a főtt quinoát és a babot egy krumplinyomóval, adja hozzá a reszelt zöldségeket és a kelt, majd jól keverje össze.
Adja hozzá a fűszereket, a szójaszószt és a zabot, aztán keverje meg megint, amíg összetapad. Ízlés szerint fűszerezze sóval és borssal.
Attól függően, hogy mennyire kicsire vagy vékonyra szeretné csinálni a burgereket ossza szét a keveréket 4-8 kis golyóra, aztán formázzon belőlük pogácsákat.
Hagyja őket a hűtőben állni körülbelül 15 percig.
Egy teflonos edényben közepes lángon süsse olajon a pogácsák mindkét oldalát 5-7 percig, vagy amíg szépen megbarnulnak.
Tálalja a pogácsákat sima vagy glutén-mentes buciban az összes többi feltéttel.
Elkészítés
Törje össze a főtt quinoát és a babot egy krumplinyomóval, adja hozzá a reszelt zöldségeket és a kelt, majd jól keverje össze.
Adja hozzá a fűszereket, a szójaszószt és a zabot, aztán keverje meg megint, amíg összetapad. Ízlés szerint fűszerezze sóval és borssal.
Attól függően, hogy mennyire kicsire vagy vékonyra szeretné csinálni a burgereket ossza szét a keveréket 4-8 kis golyóra, aztán formázzon belőlük pogácsákat.
Hagyja őket a hűtőben állni körülbelül 15 percig.
Egy teflonos edényben közepes lángon süsse olajon a pogácsák mindkét oldalát 5-7 percig, vagy amíg szépen megbarnulnak.
Tálalja a pogácsákat sima vagy glutén-mentes buciban az összes többi feltéttel.