Ismerd meg népszerű sertéslapocka nyársak tzatzikivel receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a sertéslapocka nyársak tzatzikivel recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Tips
Ha nincs időnk a tzatzikit házilag elkészíteni, használjuk a Hellmann's Tzatziki-jellegű szószát
45 perc
5 fő
Könnyű
Hozzávalók
700 gramm sertéslapocka
1 csomag grill fűszerkeverék
1 ek Hellmann's Mustár
1 darab kígyóuborka
1 csokor Menta
4 evőkanál olíva olaj
1 pohár görögjoghurt
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
Vágjuk a húst 2-3 cm-es darabokra. Egy tálban keverjük össze az olíva olajat, mustárt, fűszerkeveréket a hússal. Tegyük félre kb. 20 percre. Húzzuk föl a húsdarabokat a nyársakra. Közepesen forró grillen süssük meg őket, akár használhatunk hozzá alumínium tálcát is. Süssük kb. 20-25 percig, időnként megfordítva őket.
Eközben készítsük el a szószt. Az uborkát mossuk meg, magozzuk ki, majd kockázzuk fel. Keverjük össze a finomra vágott mentát, az összetört fokhagymát az uborkával és a görögjoghurttal. Tálaljuk a saslik mellé.
Elkészítés
Vágjuk a húst 2-3 cm-es darabokra. Egy tálban keverjük össze az olíva olajat, mustárt, fűszerkeveréket a hússal. Tegyük félre kb. 20 percre. Húzzuk föl a húsdarabokat a nyársakra. Közepesen forró grillen süssük meg őket, akár használhatunk hozzá alumínium tálcát is. Süssük kb. 20-25 percig, időnként megfordítva őket.
Eközben készítsük el a szószt. Az uborkát mossuk meg, magozzuk ki, majd kockázzuk fel. Keverjük össze a finomra vágott mentát, az összetört fokhagymát az uborkával és a görögjoghurttal. Tálaljuk a saslik mellé.