Ismerd meg népszerű dunai pontyhalászlé receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a dunai pontyhalászlé recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
115 perc
2 fő
Könnyű
Hozzávalók
1 darab paradicsom
2 darab vöröshagyma
1 darab zöldpaprika
2 darab Knorr Halászlékocka
75 dekagramm pontyfilé
15 dekagramm gyufatészta
2 evőkanál édes fűszerpaprika
Elkészítés
A halat vágjuk nagyobb darabokra, irdaljuk be és sózzuk meg. Tegyük félre a hűtőbe kb. 1 órára.
Vágjuk a hagymát apróra és tegyük egy lábas aljára. Erre helyezzük a haldarabokat, majd tegyük rá a karikára vágott paprikát és a negyedekbe vágott paradicsomot.Öntsük föl kb. 1 l vízzel és hozzuk forrásba.
Nagy lángon főzzük el a habját kb. 10-15 perc alatt. Majd tegyük bele a jó minőségű fűszerpaprikát és a halászlé kockákat. Főzzük tovább nagy lángon, forralva kb. 20-30 percet. Így lesz finom, bársonyos állaga a lének.
Közben főzzük ki sós vízben a gyufatésztát. Tálaláskor tegyünk a tésztából a tányér aljára, szűrőkanállal merjünk ki a halból és erre merjünk a léből.
Elkészítés
A halat vágjuk nagyobb darabokra, irdaljuk be és sózzuk meg. Tegyük félre a hűtőbe kb. 1 órára.
Vágjuk a hagymát apróra és tegyük egy lábas aljára. Erre helyezzük a haldarabokat, majd tegyük rá a karikára vágott paprikát és a negyedekbe vágott paradicsomot.Öntsük föl kb. 1 l vízzel és hozzuk forrásba.
Nagy lángon főzzük el a habját kb. 10-15 perc alatt. Majd tegyük bele a jó minőségű fűszerpaprikát és a halászlé kockákat. Főzzük tovább nagy lángon, forralva kb. 20-30 percet. Így lesz finom, bársonyos állaga a lének.
Közben főzzük ki sós vízben a gyufatésztát. Tálaláskor tegyünk a tésztából a tányér aljára, szűrőkanállal merjünk ki a halból és erre merjünk a léből.