Egyesek csirkepaprikásnak, mások paprikáscsirkének és vannak olyanok is akik csirkepörköltként ismerik. Mindegy hogyan nevezzük, mind ugyanarra a hagyományos magyar ételre gondolunk, az omlós csirkére fűszeres, tejfölös szafttal, amely kitűnően párosítható nokedlivel.
Csirkepaprikás elkészítése
Egy fazékban,a hagymát és a paprikát kis kockára vágjuk, majd kevés olajon megpároljuk.
Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a pirospaprikát, a borsot és a sót.
A csirkecombokat megmossuk, majd hozzádjuk a fazék tartalmához.
Kevés vízzel felöntjük, hogy a hús puhuljon, (kb 1 dl). Amikor a hús puha, akkor újra felöntjük vízzel és utána ízesítjük Delikát Ételízesítővel.
A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük és besűrítjük a szaftot. Felforraljuk és kész.
Nokedli elkészítése
Egy nagy tálban keverd össze a tojásokat a sóval és a vízzel. Ha használsz friss petrezselymet vagy snidlinget, most add hozzá.
Fokozatosan adj hozzá lisztet a tojásos keverékhez, és dolgozd össze, amíg sima, lágy tésztát nem kapsz. A tészta ne legyen túl kemény vagy túl lágy, könnyen le kell essen a kanálról.
Hagyd pihenni a tésztát legalább 10-15 percig.
Egy nagy lábasban forralj vizet, majd sózd meg.
Amikor a víz már forr, használj egy nokedli-szaggatót vagy egy lyukas kanalat, hogy kis halmokat szaggass a tésztából, és egyenesen a forró vízbe ejtsd őket.
Főzd a nokedliket, amíg feljönnek a víz tetejére. Ez általában kb. 2-3 percet vesz igénybe. Miután feljöttek a víz tetejére, még egy percig főzd őket, majd szűrd le a vizüket.
A lecsöpögött nokedliket hideg vízzel öblítsd le, hogy megakadályozd a további főzést és megőrizd a tészta rugalmasságát.