Paradicsomlevest együnk szezonban friss, szezonon kívül pedig a saját magunk által eltett vagy konzerv sűrített paradicsomból. Az egyik legegyszerűbb leves, mégis változatosan készíthetjük! KI ne emlékezne gyerekkorunkba a menzán oly sokszor előforduló édes változatra, betűtésztával vagy rizzsel? Esetleg nyitunk mediterrán ízek felé? Készítsünk olasz vagy toszkán paradicsomlevest, mediterrán fűszerekkel, pl. bazsalikommal vagy kenyérkocákkal, esetleg reszelt sajttal.
Elkészítés
Forrósítsuk fel az olajat, vegyük vissza takarékra a lángot, adjuk hozzá a lisztet. Kevergetve pirítsuk, míg halvány bézs színű lesz. Húzzuk félre, szórjuk meg a paprikával
Adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt, keverjük jól el és folyamatosan kevergetve öntsük fel 1.5 liter vízzel.
Adjuk hozzá a leveskockákat, a meghámozott, de egészben hagyott hagymát, TV paprikát és a zellert. Ízesítsük 1 kanál cukorral. Időnként megkeverve, forrástól számított 10-15 percig főzzük.
Kóstoljuk meg és szükség szerint sózzuk, cukrozzuk. Tálalás előtt a zellert, hagymát és paprikát vegyük ki.