Ismerd meg népszerű Frankfurti leves lilahagyma lekvárral receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a Frankfurti leves recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
45 perc
4 fő
Közepes
Hozzávalók
1 evőkanál majoránna
1 darab Delikat Tyúkhúsleveskocka
3 darab fokhagymagerezd
1 evőkanál liszt
1 evőkanál paprika
1 teáskanál só
70 dekagramm kelkáposzta
6 darab virsli
Elkészítés
A kelkáposztát megmossuk és kb. 1 centiméter vastagságúra összevágjuk. Egy edényben felrakjuk főni kb. 2 liter vízben, belerakjuk a leveskockét és a fűszereket az őrölt paprika a kivételével. Egy serpenyőben kevés olajon megsütjük a kis karikákra vágott virslit. Ha kész, kiszedjük a virslikarikákat és beletesszük a levesbe.
Ugyanabban az olajban megpirítjuk a lisztet, rárakjuk az összezúzott fokhagymát és a végén a paprikát. Elkeverjük, ráöntünk 1 dl vizet, kiforraljuk és a levesre öntjük. Azt követően még 5 percig főzzük és kész.
Elkészítés
A kelkáposztát megmossuk és kb. 1 centiméter vastagságúra összevágjuk. Egy edényben felrakjuk főni kb. 2 liter vízben, belerakjuk a leveskockét és a fűszereket az őrölt paprika a kivételével. Egy serpenyőben kevés olajon megsütjük a kis karikákra vágott virslit. Ha kész, kiszedjük a virslikarikákat és beletesszük a levesbe.
Ugyanabban az olajban megpirítjuk a lisztet, rárakjuk az összezúzott fokhagymát és a végén a paprikát. Elkeverjük, ráöntünk 1 dl vizet, kiforraljuk és a levesre öntjük. Azt követően még 5 percig főzzük és kész.