Ismerd meg népszerű zöldségleves babbal és kelkáposztával receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a zöldségleves babbal és kelkáposztával recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
30 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
2 evőkanál friss oregánó
3 darab fokhagyma gerezd
400 gramm fehérbab konzerv
250 gramm kelkáposzta levél
2 darab Knorr Zöldségleveskocka
2 evőkanál Rama Classic
400 gramm darabolt paradicsom konzerv
Elkészítés
Vágjuk finomra az oregánót. Reszeljük le a fokhagymát. Szűrjük le és öblítsük le a fehér babot. Vágjuk ki a vastagabb levélereket, majd vágjuk durvára a leveleket.
Egy nagyobb lábosban forrósítsunk föl 2 ek margarint. Adjuk hozzá a fokhagymát és pirítsuk 2 percig. Majd adjuk hozzá az összevágott kelkáposzta leveleket és kevergetve fonnyasszuk a forró margarinon 5 percig még.
Majd öntsük föl 1 liter vízzel és a paradicsom konzervvel. Adjuk hozzá a leveskockákat. Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot és kis lángon főzzük 10 percig.
Adjuk hozzá a babot, oregánót és főzzük még 5 percig. Tálaljuk a levest forrón, friss, puha, ropogós héjú fehér kenyérrel.
Elkészítés
Vágjuk finomra az oregánót. Reszeljük le a fokhagymát. Szűrjük le és öblítsük le a fehér babot. Vágjuk ki a vastagabb levélereket, majd vágjuk durvára a leveleket.
Egy nagyobb lábosban forrósítsunk föl 2 ek margarint. Adjuk hozzá a fokhagymát és pirítsuk 2 percig. Majd adjuk hozzá az összevágott kelkáposzta leveleket és kevergetve fonnyasszuk a forró margarinon 5 percig még.
Majd öntsük föl 1 liter vízzel és a paradicsom konzervvel. Adjuk hozzá a leveskockákat. Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot és kis lángon főzzük 10 percig.
Adjuk hozzá a babot, oregánót és főzzük még 5 percig. Tálaljuk a levest forrón, friss, puha, ropogós héjú fehér kenyérrel.