Ismerd meg népszerű zöldségleves pestóval receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a zöldségleves pestóval recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
60 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
25 gramm tészta
100 gramm lóbab
2 darab Knorr Zöldségleveskocka
0.5 darab zellerszár
1 szál sárgarépa
80 gramm burgonya
1 darab paradicsom
0.5 csokor bazsalikom
100 gramm cukkini
100 gramm zöldbab
2 csipetnyi feketebors
1 darab fokhagyma gerezd
0.5 darab hagyma
1.2 liter víz
1 evőkanál olíva olaj
pesto
0.5 csokor bazsalikom
1 darab fokhagyma gerezd
1 teáskanál fenyőmag
25 gramm reszelt parmezán
25 milliliter olíva olaj
Elkészítés
Egy fazékban forraljunk fel 600 ml vizet és oldjunk fel benne egy leveskockát.
Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, majd a kis kockákra vágott répával és zellerrel pirítsuk meg egy serpenyőben egy kis olíva olajon.
Majd adjuk hozzá a kockára vágott krumplit és paradicsomot, illetve a bazsalikom leveleket. Öntsük föl a levessel. és főzzük 15 percig.
Kockázzuk fel a cukkínit. A lóbabot nyomjuk ki a héjából, a zöldbabot vágjuk kisebb darabokra. Adjuk a leveshez, főzzük további 10 percig.
Öntsük át egy fazékba, öntsünk még rá 0.6 liter vizet és adjuk hozzá a másik leveskockát is. Hozzuk forrásba, majd adjuk hozzá a cérnametéltet és főzzük pár percig, míg meg nem puhul.
Pesto (pistou): Tegyük turmixgépbe először a fokhagymát és a fenyőmagot és aprítsuk fel. Majd adjuk hozzá a bazsalikom leveleket, fokhagymát és olíva olajat. Pürésítsük, végül keverjük hozzá a parmezán sajtot. Ízesítsük sóval, borssal. Tálaláskor adjunk egy-egy kanál pestót a leveshez.
Elkészítés
Egy fazékban forraljunk fel 600 ml vizet és oldjunk fel benne egy leveskockát.
Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, majd a kis kockákra vágott répával és zellerrel pirítsuk meg egy serpenyőben egy kis olíva olajon.
Majd adjuk hozzá a kockára vágott krumplit és paradicsomot, illetve a bazsalikom leveleket. Öntsük föl a levessel. és főzzük 15 percig.
Kockázzuk fel a cukkínit. A lóbabot nyomjuk ki a héjából, a zöldbabot vágjuk kisebb darabokra. Adjuk a leveshez, főzzük további 10 percig.
Öntsük át egy fazékba, öntsünk még rá 0.6 liter vizet és adjuk hozzá a másik leveskockát is. Hozzuk forrásba, majd adjuk hozzá a cérnametéltet és főzzük pár percig, míg meg nem puhul.
Pesto (pistou): Tegyük turmixgépbe először a fokhagymát és a fenyőmagot és aprítsuk fel. Majd adjuk hozzá a bazsalikom leveleket, fokhagymát és olíva olajat. Pürésítsük, végül keverjük hozzá a parmezán sajtot. Ízesítsük sóval, borssal. Tálaláskor adjunk egy-egy kanál pestót a leveshez.