Ismerd meg népszerű velős palacsinta receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a velős palacsinta recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
35 perc
1 fő
Könnyű
Hozzávalók
10 dekagramm zsemlemorzsa
1 evőkanál Knorr Magyaros Fűszervarázs
2 darab tojás
10 dekagramm liszt
1 evőkanál Delikát ételízesítő
1 dl fehérbor
0 darab citrom
1 evőkanál Globus Mustár
1 csomag Knorr Serpenyős gombás csirke Rafinéria
30 dekagramm sertésvelő
Elkészítés
A szokott módon vékonyra kisütött palacsintákat készítünk. A velőt a Delikátos forrásba levő vízben, esetleg babérlevéllel és kis ecettel ízesített, kb. 3-5 percig főzzük. Leszűrjük, és amikor kihűlt, apróra vágjuk.
A vöröshagymát, petrezselymet olajon megdinszteljük, majd beletesszük a velőt, óvatosan összekeverjük, ízesítjük a KNORR fűszerkeverékkel, borssal. Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a fehérbort, töltelék állagig kevergetve pároljuk.
Végül a palacsintákat megtöltjük. A palacsintát összetekerjük, de két szélüket visszahajtjuk. Külön a KNORR gombás csirkealapból citrom levével és mustárral mártást készítünk és ezzel meglocsolva tálaljuk a palacsintákat.
Elkészítés
A szokott módon vékonyra kisütött palacsintákat készítünk. A velőt a Delikátos forrásba levő vízben, esetleg babérlevéllel és kis ecettel ízesített, kb. 3-5 percig főzzük. Leszűrjük, és amikor kihűlt, apróra vágjuk.
A vöröshagymát, petrezselymet olajon megdinszteljük, majd beletesszük a velőt, óvatosan összekeverjük, ízesítjük a KNORR fűszerkeverékkel, borssal. Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a fehérbort, töltelék állagig kevergetve pároljuk.
Végül a palacsintákat megtöltjük. A palacsintát összetekerjük, de két szélüket visszahajtjuk. Külön a KNORR gombás csirkealapból citrom levével és mustárral mártást készítünk és ezzel meglocsolva tálaljuk a palacsintákat.