Ismerd meg népszerű édes-savanyú sertés ananásszal receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy az édes-savanyú sertés ananásszal recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
45 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
300 gramm sertéshús
6 evőkanál szezám vagy más növényi olaj
1 csomag Knorr Kínai Édes-Savanyú Csirke alap
0 darab tészta
1 darab piros kaliforniai paprika
2 darab újhagyma
1 darab lilahagyma
200 gramm ananász (konzerv is lehet)
1 darab sárgarépa
1 darab kisebb uborka
Elkészítés
Vágjuk a húst vékony szeletekre. Főzzük meg a tésztát a csomagoláson leírtak szerint. Szűrjük le, majd locsoljuk le egy pici olajjal, hogy ne ragadjanak össze. Szeleteljük föl a paprikát. Vágjuk vékony szeletekre a hagymát és az újhagymát. Kockázzuk fel az ananászt. Vágjuk a répát és az uborkát gyufaszál méretű csíkokra.
Forrósítsuk fel az olajat egy wokban, vagy nagyobb serpenyőben. Adjuk hozzá a zöldségeket és pirítsuk 5 percig. Majd egy perforált kanállal szedjük ki és tegyük félre. A maradék olajon pirítsuk barnára nagy lángon a húst is. Majd Öntsük föl 2 dl vízzel és adjuk hozzá a Knorr alapot. Pároljuk készre 5 perc alatt.
Majd tegyük vissza a zöldségeket és a tésztát is. Jól keverjük össze. Tálaljuk finomra szelt újhagymával.
Elkészítés
Vágjuk a húst vékony szeletekre. Főzzük meg a tésztát a csomagoláson leírtak szerint. Szűrjük le, majd locsoljuk le egy pici olajjal, hogy ne ragadjanak össze. Szeleteljük föl a paprikát. Vágjuk vékony szeletekre a hagymát és az újhagymát. Kockázzuk fel az ananászt. Vágjuk a répát és az uborkát gyufaszál méretű csíkokra.
Forrósítsuk fel az olajat egy wokban, vagy nagyobb serpenyőben. Adjuk hozzá a zöldségeket és pirítsuk 5 percig. Majd egy perforált kanállal szedjük ki és tegyük félre. A maradék olajon pirítsuk barnára nagy lángon a húst is. Majd Öntsük föl 2 dl vízzel és adjuk hozzá a Knorr alapot. Pároljuk készre 5 perc alatt.
Majd tegyük vissza a zöldségeket és a tésztát is. Jól keverjük össze. Tálaljuk finomra szelt újhagymával.