Ismerd meg népszerű hortobágyi húsos palacsinta receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a hortobágyi húsos palacsinta recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
45 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
12 darab kész palacsinta
5 dekagramm Rama Vajas Íz
30 dekagramm darálthús
4 darab Knorr Pörköltízesítő kocka
1 darab kis pohár tejföl (150-170 g)
Elkészítés
A margarinon megpirítjuk a darált húst.
Felöntjük 5 dl vízzel, hozzáadjuk a pörkölt kockákat és kevergetve felforraljuk.
Forrástól számított 8-12 percig lassú, közepes lángon főzzük.
A pörköltszaft nagyját átszedjük egy másik edénybe.
A palacsintákat megtöltjük a hússal.
A megtöltött palacsintákat tegyük margarinnal enyhén kikent hőálló tálba, alufóliával letakarva 150 °C-os sütőben melegítsük át.
A pörköltszaftot keverjük el a tejföllel. A forró palacsintákat a tejfölös szafttal tálaljuk.
Elkészítés
A margarinon megpirítjuk a darált húst.
Felöntjük 5 dl vízzel, hozzáadjuk a pörkölt kockákat és kevergetve felforraljuk.
Forrástól számított 8-12 percig lassú, közepes lángon főzzük.
A pörköltszaft nagyját átszedjük egy másik edénybe.
A palacsintákat megtöltjük a hússal.
A megtöltött palacsintákat tegyük margarinnal enyhén kikent hőálló tálba, alufóliával letakarva 150 °C-os sütőben melegítsük át.
A pörköltszaftot keverjük el a tejföllel. A forró palacsintákat a tejfölös szafttal tálaljuk.