Ismerd meg népszerű vegán lencsegolyó receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a vegán lencsegolyó recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
65 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
1 darab vöröshagyma
3 evőkanál olívaolaj
150 gramm vöröslencse
2 evőkanál indiai fűszerkeverék
50 gramm zabpehely
200 milliliter kókusztej
1 darab Knorr Házias Zöldség Levesalap
1 darab lime
1 adag vadrizs
1 adag apróra vágott koriander
1 gerezd Fokhagyma
1,5 evőkanál Liszt
Elkészítés
Pucoljuk meg a vöröshagymát és a fokhagymát, vágjuk apró kockákra. Pároljuk meg olajban és adjuk hozzá a vöröslencsét és az indiai fűszerkeveréket.
Öntsük fel 250 ml vízzel, forraljuk fel, majd fedjük le és alacsony lángon 10-15 percig főzzük. Időről időre keverjük meg, amíg a víz el nem párolog. Hagyjuk lehűlni. Majd adjuk hozzá a zabpelyhet és pihentessük további 10 percig.
Készítsünk körülbelül 24 golyót a lencsés keverékből, majd 8 perc alatt süssük készre.
Öntsünk még egy kis olajat a serpenyőbe és adjuk hozzá a lisztet, kicsit pirítsuk meg. Öntsük hozzá a kókusztejet, a Knorr házias zöldség levesalapot és egy kevés indiai fűszerkeverékkel készísünk belőle szószt. A lencsegolyókat tálaljuk a szósszal és locsoljuk meg egy lime kifacsart levével.
Séf tipp: Szervírozzuk vadrizzsel és apróra vágott korianderrel.
Elkészítés
Pucoljuk meg a vöröshagymát és a fokhagymát, vágjuk apró kockákra. Pároljuk meg olajban és adjuk hozzá a vöröslencsét és az indiai fűszerkeveréket.
Öntsük fel 250 ml vízzel, forraljuk fel, majd fedjük le és alacsony lángon 10-15 percig főzzük. Időről időre keverjük meg, amíg a víz el nem párolog. Hagyjuk lehűlni. Majd adjuk hozzá a zabpelyhet és pihentessük további 10 percig.
Készítsünk körülbelül 24 golyót a lencsés keverékből, majd 8 perc alatt süssük készre.
Öntsünk még egy kis olajat a serpenyőbe és adjuk hozzá a lisztet, kicsit pirítsuk meg. Öntsük hozzá a kókusztejet, a Knorr házias zöldség levesalapot és egy kevés indiai fűszerkeverékkel készísünk belőle szószt. A lencsegolyókat tálaljuk a szósszal és locsoljuk meg egy lime kifacsart levével.
Séf tipp: Szervírozzuk vadrizzsel és apróra vágott korianderrel.