Ismerd meg népszerű vadrizzsel és cukkinivel töltött sütőtök receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a vadrizzsel és cukkinivel töltött sütőtök recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
100 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
50 gramm vadrizs
50 gramm fekete lencse
1 darab özepes méretű (1,2 kg) vagy több kisebb méretű (3 uchiki kuri tök méretű)
4 evőkanál olívaolaj
2 darab felkockázott vöröhagyma
1 darab felkockázott cukkini
2 gerezd Fokhagyma
2 evőkanál Knorr mediterrán fűszerkeverék
1 darab citrom héja és leve
4 darab narancssárga paradicsom
Elkészítés
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra.
A csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően készítse el a vadrizst és a lencsét, szűrje le, majd tegye félre őket.
Eközben vágja le a sütőtök vagy a tök "fedelét" és egy fémkanalat használva kanalazza ki a magokat. Tegye a sütőtököt egy tepsibe, Dörzsölje be 2 evőkanál olívaolajjal kívül-belül és fűszerezze ízlés szerint sóval és borssal. Süsse a sütőben 20 percig a tököt és a "fedelét" külön.
Közben egy serpenyőben melegítse fel a maradék 2 evőkanálnyi olajat, adja hozzá a cukkinit,a fokhagymát és a vöröshagymát, majd közepes vagy nagy lángon süsse, amíg a cukkini elkészül.
Ízesítse a zöldségalapot a Knorr mediterrán fűszerkeverékkel, citrom héjával és levével.
Vegye le a tűzről zöldségalapot és keverje a főtt rizshez és lencséhez. Hogy teljes legyen a töltelék, keverje bele az aprított paradicsomkockákat és ha szükséges fűszerezze az egészet ízlés szerint sóval és borssal.
Kanalazza át a tölteléket az elkészült sütőtökbe és tegye vissza a sütőbe 8-10 percre, hogy minden felmelegedjen. Végül tegye rá a tök fedelét.
A szakács tippje: Az uchiki kuri tök minden része felhasználható, és a héja is ehető.
Elkészítés
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra.
A csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően készítse el a vadrizst és a lencsét, szűrje le, majd tegye félre őket.
Eközben vágja le a sütőtök vagy a tök "fedelét" és egy fémkanalat használva kanalazza ki a magokat. Tegye a sütőtököt egy tepsibe, Dörzsölje be 2 evőkanál olívaolajjal kívül-belül és fűszerezze ízlés szerint sóval és borssal. Süsse a sütőben 20 percig a tököt és a "fedelét" külön.
Közben egy serpenyőben melegítse fel a maradék 2 evőkanálnyi olajat, adja hozzá a cukkinit,a fokhagymát és a vöröshagymát, majd közepes vagy nagy lángon süsse, amíg a cukkini elkészül.
Ízesítse a zöldségalapot a Knorr mediterrán fűszerkeverékkel, citrom héjával és levével.
Vegye le a tűzről zöldségalapot és keverje a főtt rizshez és lencséhez. Hogy teljes legyen a töltelék, keverje bele az aprított paradicsomkockákat és ha szükséges fűszerezze az egészet ízlés szerint sóval és borssal.
Kanalazza át a tölteléket az elkészült sütőtökbe és tegye vissza a sütőbe 8-10 percre, hogy minden felmelegedjen. Végül tegye rá a tök fedelét.
A szakács tippje: Az uchiki kuri tök minden része felhasználható, és a héja is ehető.