Ismerd meg népszerű tejfölös lencseleves receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a tejfölös lencseleves recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
60 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
20 dekagramm lencse
1 darab közepes sárgarépa
1 darab közepes petrezselyem gyökér (8 dkg)
1 darab fél zellergumó
2 darab babérlevél
1 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál Delikát ételízesítő
15 dekagramm füstölt oldalas
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
1 darab kisebb hagyma
4 darab fokhagymagerezd
1 evőkanál Rama magarin
Elkészítés
Pirítsuk aranysárgára a finomra vágott hagymát a margarinon. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát és a babérleveleket, fűszerpaprikát, röviden pirítsuk össze.
Öntsük fel 1.5 hideg vízzel, adjuk hozzá az alaposan átmosott lencsét és a füstölt oldalast, ízesítsük 1 ek Delikáttal. Főzzük 25 percent keresztül.
Ezalatt a zöldségeket hámozzuk meg és vágjuk kisebb kockákra.
Adjuk a leveshez, és főzzük további 20 percig.
A lisztet keverjük simára fél deci hideg vízzel, keverjük hozzá a tejfölt. Adjunk hozzá a forró levesből, keverjük simára, és öntsük vissza a levesbe. Forraljuk ki. Kóstolás után utóízesítsünk Delikáttal, sóval, borssal.
Elkészítés
Pirítsuk aranysárgára a finomra vágott hagymát a margarinon. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát és a babérleveleket, fűszerpaprikát, röviden pirítsuk össze.
Öntsük fel 1.5 hideg vízzel, adjuk hozzá az alaposan átmosott lencsét és a füstölt oldalast, ízesítsük 1 ek Delikáttal. Főzzük 25 percent keresztül.
Ezalatt a zöldségeket hámozzuk meg és vágjuk kisebb kockákra.
Adjuk a leveshez, és főzzük további 20 percig.
A lisztet keverjük simára fél deci hideg vízzel, keverjük hozzá a tejfölt. Adjunk hozzá a forró levesből, keverjük simára, és öntsük vissza a levesbe. Forraljuk ki. Kóstolás után utóízesítsünk Delikáttal, sóval, borssal.