Aki szereti a leveseket, pláne a laktató leveseket, annak a tárkonyos csirkeragu leves biztosan rajta van a listáján. A tárkonyos csirkeragu levest azoknak ajánljuk, akik unják már a húslevest, mégis hasonlóan egyszerűen elkészíthető előételre vágynak. A tárkonyos csirkeragu leves azért jobb választás, mert izgalmasabb ízt kapunk végeredményként a tárkonynak és a tejfölnek köszönhetően. Ha nagyobb adagot főzünk belőle, csak jól járhatunk, másnap is nagy örömmel fogunk magunknak meríteni belőle, sőt egy nappal később az ízek is jobban összeérnek benne. A tárkonyos csirkeragu leveshez a csirkén kívül finom zöldségek is társulnak: répa, fehérrépa, zöldborsó, gomba, vöröshagyma, fokhagyma. A levest a tárkony, és annak jóbarátja, a citrom, valamint egy kevés tejföl teszi majd igazán pikánssá. A tárkonyos csirkeragu levesnek fő alapanyaga ugyan a csirke, de azok, akik nem szeretik, nyugodtan próbálják ki a receptet sertés, vagy esetleg vadhússal. Érdemes sok lével elkészíteni a tárkonyos csirkeragu levest, hogy a sok zöldség alapanyagtól ne legyen sűrű, főzelékes állagú. Ha mégis sűrűn szeretjük a tárkonyos csirkeragu levest, tehetünk bele kicsivel több tejfölt. Az igazán finom, ízes leves eléréséhez érdemes sokáig forralni alacsony lángon a tárkonyos csirkeragu levesünket, mert akkor érnek össze benne legjobban az ízek. A tárkonyos csirkeragu leves remek választás téli és nyári napokon egyaránt. Télen a zöldségekből nyert vitamintartalma miatt ajánlatos, nyári meleg napokon pedig egy könnyed, mégis tartalmas étel, akár főételként is fogyasztható.
Elkészítés
Egy lábosban forrósítsuk föl a margarint és adjuk hozzá a kockára vágott gyökérzöldségeket és az apróra vágott hagymát. Pirítsuk 1-2 percig.
Adjuk hozzá a cikkekre vágott gombát. Pirítsuk, pároljuk addig, míg a levét elfőtte.
Ezalatt vágjuk kockára a csirkehúst, és csak akkor adjuk hozzá, ha már a zöldségek leve elpárolgott. Pirítsuk fehéredésig,.
Adjuk hozzá a tárkonyt és a babérleveleket. Öntsük föl kb. 1,5 liter forró vízzel.
Forraljuk fel, adjuk hozzá a Delikát leveskockákat.
Főzzük 15 percig, adjuk hozzá a zöldborsót, forraljuk további 3-4 percig.
Egy merőkanálnyi forró levessel keverjük simára a tejfölt, öntsük a levesbe.
Ízlés szerint ízesítsük citromlével, sóval, borssal. Tálaljuk citromszeletekkel.