Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Tárkonyos csirkeraguleves

Tárkonyos csirkeraguleves 

	    
              
Aki szereti a leveseket, pláne a laktató leveseket, annak a tárkonyos csirkeragu leves biztosan rajta van a listáján. A tárkonyos csirkeragu levest azoknak ajánljuk, akik unják már a húslevest, mégis hasonlóan egyszerűen elkészíthető előételre vágynak. A tárkonyos csirkeragu leves azért jobb választás, mert izgalmasabb ízt kapunk végeredményként a tárkonynak és a tejfölnek köszönhetően. Ha nagyobb adagot főzünk belőle, csak jól járhatunk, másnap is nagy örömmel fogunk magunknak meríteni belőle, sőt egy nappal később az ízek is jobban összeérnek benne. A tárkonyos csirkeragu leveshez a csirkén kívül finom zöldségek is társulnak: répa, fehérrépa, zöldborsó, gomba, vöröshagyma, fokhagyma. A levest a tárkony, és annak jóbarátja, a citrom, valamint egy kevés tejföl teszi majd igazán pikánssá. A tárkonyos csirkeragu levesnek fő alapanyaga ugyan a csirke, de azok, akik nem szeretik, nyugodtan próbálják ki a receptet sertés, vagy esetleg vadhússal. Érdemes sok lével elkészíteni a tárkonyos csirkeragu levest, hogy a sok zöldség alapanyagtól ne legyen sűrű, főzelékes állagú. Ha mégis sűrűn szeretjük a tárkonyos csirkeragu levest, tehetünk bele kicsivel több tejfölt. Az igazán finom, ízes leves eléréséhez érdemes sokáig forralni alacsony lángon a tárkonyos csirkeragu levesünket, mert akkor érnek össze benne legjobban az ízek. A tárkonyos csirkeragu leves remek választás téli és nyári napokon egyaránt. Télen a zöldségekből nyert vitamintartalma miatt ajánlatos, nyári meleg napokon pedig egy könnyed, mégis tartalmas étel, akár főételként is fogyasztható. 
  • 35 perc
  • 4 fő
  • Könnyű 

Hozzávalók

  • 40 dekagramm csirkemell filé
  • 3 darab Delikat Tyúkhúsleveskocka
  • 1 darab nagyobb sárgarépa
  • 1 darab nagyobb fehérrépa
  • 1 darab negyed kisebb zeller gumó
  • 15 dekagramm gomba
  • 1 darab vöröshagyma
  • 10 dekagramm fagyasztott zöldborsó
  • 2 darab babérlevél
  • 1 púpos kiskanál szárított tárkony
  • 1 evőkanál Rama margarin
  • 1 darab tejföl (kis pohár)
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítés

  1. Egy lábosban forrósítsuk föl a margarint és adjuk hozzá a kockára vágott gyökérzöldségeket és az apróra vágott hagymát. Pirítsuk 1-2 percig.

  2. Adjuk hozzá a cikkekre vágott gombát. Pirítsuk, pároljuk addig, míg a levét elfőtte.

  3. Ezalatt vágjuk kockára a csirkehúst, és csak akkor adjuk hozzá, ha már a zöldségek leve elpárolgott. Pirítsuk fehéredésig,.

  4. Adjuk hozzá a tárkonyt és a babérleveleket. Öntsük föl kb. 1,5 liter forró vízzel.

  5. Forraljuk fel, adjuk hozzá a Delikát leveskockákat.

  6. Főzzük 15 percig, adjuk hozzá a zöldborsót, forraljuk további 3-4 percig.

  7. Egy merőkanálnyi forró levessel keverjük simára a tejfölt, öntsük a levesbe.

  8. Ízlés szerint ízesítsük citromlével, sóval, borssal. Tálaljuk citromszeletekkel.

Hasonló szűrők

  • KÖNNYŰ
  • EBÉD
  • VACSORA
  • RAGULEVES
  • TÁRKONYOS RAGULEVES
  • CSIRKERAGU LEVES
  • TÁRKONYOS LEVES
  • LEVES
  • CSIRKE
  • EURÓPAI
  • WHEAT FREE
  • NUT FREE
  • PALEO DIET
  • DAIRY FREE
  • GLUTEN FREE
	    
            

Kapcsolódó receptek

  • krafiol leves 55 perc  recipe
    		
    			
                     

    Karfiolleves

    • CookingTime50 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Grillezett pulykás falatkák 30 perc  recipe
    		
    			
                     

    Grillezett pulykás falatkák

    • CookingTime10 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Karfiol leves 60 perc  recipe
    		
    			
                     

    Karfiol leves

    • CookingTime40 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • paprikáscsirke 60 perc  recipe
    		
    			
                     

    Csirkepaprikás nokedlivel

    • CookingTime40 perc

    • Servings 6

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Frankfurti leves 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Frankfurti leves

    • CookingTime30 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Paradicsomleves 30 perc  recipe
    		
    			
                     

    Paradicsomleves

    • CookingTime20 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025