Steak szendvics pak choi salátával és shitake gombával
30 perc
4 fő
Könnyű
saláta
100 g Hellmann's majonéz
600 g pak choi
10 g reszelt gyömbér
1 darab chili paprika
1 darab lime
1 csokor koriander
2 tk szezámolaj
szendvics
400 g hátszín
80 ml szójaszósz
10 g reszelt gyömbér
2 ek szezámolaj
1 darab zúzott fokhagyma
1 ek szezámmag
2 ek olaj
100 g szárított shitake gomba
4 darab ciabatta vagy bagett
Elkészítés
Öntsünk forrásban lévő vizet a szárított gombára.
Vágjuk a hátszínt vékony szeletekre. Keverjük össze a szójaszósszal, a szezám olajjal, gyömbérrel, a finomra vágott, kimagozott chili paprikával, és a fokhagymával. Hagyjuk legalább egy órát így pácolódni.
Forrósítsunk föl egy serpenyőt. Egy kevéske olaj hozzáadásával nagy lángon gyorsan pirítsuk meg. Tegyük félre, majd ugyanebben a serpenyőben pirítsuk meg a felszeletelt megduzzadt gombát is. A pirítás után a maradék pácból tegyünk a gombához.
Melegítsük meg a bagettet, vagy ciabattát a sütőben.
A pak choi aprítsuk föl és keverjük össze a saláta többi összetevőjével. Helyezzük a kenyérre, majd erre tegyük a húszeleteket a gombával. Majd fedjük be a bagett, vagy ciabatta tetejével.
Elkészítés
Öntsünk forrásban lévő vizet a szárított gombára.
Vágjuk a hátszínt vékony szeletekre. Keverjük össze a szójaszósszal, a szezám olajjal, gyömbérrel, a finomra vágott, kimagozott chili paprikával, és a fokhagymával. Hagyjuk legalább egy órát így pácolódni.
Forrósítsunk föl egy serpenyőt. Egy kevéske olaj hozzáadásával nagy lángon gyorsan pirítsuk meg. Tegyük félre, majd ugyanebben a serpenyőben pirítsuk meg a felszeletelt megduzzadt gombát is. A pirítás után a maradék pácból tegyünk a gombához.
Melegítsük meg a bagettet, vagy ciabattát a sütőben.
A pak choi aprítsuk föl és keverjük össze a saláta többi összetevőjével. Helyezzük a kenyérre, majd erre tegyük a húszeleteket a gombával. Majd fedjük be a bagett, vagy ciabatta tetejével.