A sütőtökös rizottó egy gazdag ízvilágú étel, amely tökéletesen illik az őszi szezonhoz. A sütőtök édes íze és a parmezán sajt sós karaktere harmonikus párost alkotnak, igazi kulináris élményt nyújtva.
40 perc
3 fő
Közepes
Hozzávalók
2 evőkanál Rama Vajas Íz
5 dl víz
3 evőkanál olívaolaj
3 darab fokhagymagerezd
1 darab Knorr Zöldségleveskocka
45 dekagramm sütőtök
1 darab salotta hagyma
1 dl száraz fehér bor
20 dekagramm rizottó rizs
5 dekagramm parmezán sajt
10 darab zsályalevél
1 darab csillagánizs
Elkészítés
A sütőtököt meghámozzuk és 1 centis kockákra vágjuk.
Serpenyőben olívaolajat hevítünk és a sütőtökkockákat rajta kevergetve majdnem puhára pároljuk a zsályával. Kivesszük és beletesszük az apró kockára vágott hagymát amit puhára párolunk. Hozzáteszünk 1 kanál margarint, és rizst folyamatosan keverve üvegesre pirítjuk.
Belekerül a bor, csillagánizs, fokhagyma és mikor beszívta, akkor a felforrósított zöldség leves kockából készült 5 dl alapléből kanalazzunk a rizshez és megállás nélkül keverjük.
Addig folytatjuk ezt a folyamatot, míg a rizsszemek al dentére főttek, vagy amíg az alaplé el nem fogy. Ekkor hozzáadjuk a sütőtököt, sózzuk, borsozzuk. Ezután beletesszük a maradék margarint, és parmezánt, elkeverjük és forrón tálaljuk.
Elkészítés
A sütőtököt meghámozzuk és 1 centis kockákra vágjuk.
Serpenyőben olívaolajat hevítünk és a sütőtökkockákat rajta kevergetve majdnem puhára pároljuk a zsályával. Kivesszük és beletesszük az apró kockára vágott hagymát amit puhára párolunk. Hozzáteszünk 1 kanál margarint, és rizst folyamatosan keverve üvegesre pirítjuk.
Belekerül a bor, csillagánizs, fokhagyma és mikor beszívta, akkor a felforrósított zöldség leves kockából készült 5 dl alapléből kanalazzunk a rizshez és megállás nélkül keverjük.
Addig folytatjuk ezt a folyamatot, míg a rizsszemek al dentére főttek, vagy amíg az alaplé el nem fogy. Ekkor hozzáadjuk a sütőtököt, sózzuk, borsozzuk. Ezután beletesszük a maradék margarint, és parmezánt, elkeverjük és forrón tálaljuk.