Ismerd meg népszerű lecsós szelet pirított burgonyával receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a lecsós szelet pirított burgonyával recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
40 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
4 darab 15 dkg-os tarja szelet
1 csomag KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült
40 dekagramm lecsó paprika
20 dekagramm közepes paradicsom (4 db)
5 dekagramm füstölt szalonna
1 darab nagyobb fej hagyma
3 teáskanál Delikát ételízesítő
1 csapott evőkanál őrölt csemege paprika
1 kilogramm sárga héjú sütni való burgonya
7 dekagramm Rama Vajas Íz
1 csomag Knorr Sült krumpli fűszerkeverék
Elkészítés
A szalonnát kockázzuk fel. A húst enyhén klopfoljuk ki, szórjuk meg a Knorr Sertéssült fűszerkeverékkel.
A hagymát vágjuk cikkekre. A paprikát vágjuk karikákra. A paradicsomok csúcsait vágjuk be egy kicsit, majd dobjuk forró vízbe kb. 10-15 másodpercre. Ezután vegyük ki és hámozzuk meg őket és vágjuk cikkekre.
Egy serpenyőben süssük ki a szalonna zsírját. A szalonnakockákat szűrőkanállal vegyük ki, a zsiradékban süssük a tarjaszeleteket oldalanként legalább 3-3 percig. Tegyük félre. Adjuk a forró zsiradékoz a hagymát, pirítsuk aranybarnára. Dobjuk rá a paprikát, forgassuk össze, nagy lángon, figyelmesen kevergetve hagyjuk, hogy a paprika egy kicsit összeessen. Csökkentsük a lángot, szórjuk meg az őrölt paprikával és adjuk hozzá a cikkre vágott paradicsomot. Adjunk hozzá 1 tk Delikátot. Tegyük vissza a szalonnakockákat, tarjaszeleteket, az alattuk összegyűlt húslével együtt.
Időnként megkeverve, félig lefedve pároljuk készre kb. 15 perc alatt. Akkor jó, ha a lecsónak már nincs nyers paradicsom íze, de a paprika még harapható.
Eközben a meghámozott burgonyát vágjuk karikára, tegyük 2 tk Delikáttal ízesített forrásban lévő vízbe, majd újraforrástól számított 5 percig főzzük. Szűrjük le, hagyjuk jól lecsepegni.
Egy nagyobb serpenyőben olvasszunk fel 7 dkg Rama Vajas Ízt, tegyük rá az előfőzött burgonyát és óvatosan rázogatva pirítsuk aranybarnára. Végül szórjuk meg 1 tk Knorr Sült krumpli fűszerkeverékkel.
Elkészítés
A szalonnát kockázzuk fel. A húst enyhén klopfoljuk ki, szórjuk meg a Knorr Sertéssült fűszerkeverékkel.
A hagymát vágjuk cikkekre. A paprikát vágjuk karikákra. A paradicsomok csúcsait vágjuk be egy kicsit, majd dobjuk forró vízbe kb. 10-15 másodpercre. Ezután vegyük ki és hámozzuk meg őket és vágjuk cikkekre.
Egy serpenyőben süssük ki a szalonna zsírját. A szalonnakockákat szűrőkanállal vegyük ki, a zsiradékban süssük a tarjaszeleteket oldalanként legalább 3-3 percig. Tegyük félre. Adjuk a forró zsiradékoz a hagymát, pirítsuk aranybarnára. Dobjuk rá a paprikát, forgassuk össze, nagy lángon, figyelmesen kevergetve hagyjuk, hogy a paprika egy kicsit összeessen. Csökkentsük a lángot, szórjuk meg az őrölt paprikával és adjuk hozzá a cikkre vágott paradicsomot. Adjunk hozzá 1 tk Delikátot. Tegyük vissza a szalonnakockákat, tarjaszeleteket, az alattuk összegyűlt húslével együtt.
Időnként megkeverve, félig lefedve pároljuk készre kb. 15 perc alatt. Akkor jó, ha a lecsónak már nincs nyers paradicsom íze, de a paprika még harapható.
Eközben a meghámozott burgonyát vágjuk karikára, tegyük 2 tk Delikáttal ízesített forrásban lévő vízbe, majd újraforrástól számított 5 percig főzzük. Szűrjük le, hagyjuk jól lecsepegni.
Egy nagyobb serpenyőben olvasszunk fel 7 dkg Rama Vajas Ízt, tegyük rá az előfőzött burgonyát és óvatosan rázogatva pirítsuk aranybarnára. Végül szórjuk meg 1 tk Knorr Sült krumpli fűszerkeverékkel.