Ismerd meg népszerű Caldo verde receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a Caldo verde recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
35 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
1 darab póréhagyma
1 darab hagyma
2 darab fokhagyma gerezd
250 gramm Chorizo kolbász
500 gramm krumpli
2 darab Knorr Zöldségleveskocka
500 gramm kelkáposzta
Elkészítés
Szeleteljük fel a póréhagymát, aprítsuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Vágjuk vékony szeletekre a kolbászt. Vágjuk ki a vastag ereit a káposzta leveleknek, majd aprítsuk fel. Egy nagyobb lábosban forrósítsunk fel egy evőkanál Rama Vajas Ízt. Adjuk hozzá a hagymákat és pirítsuk 5 percig.
Adjuk hozzá a krumplit.Pároljuk további 5 percig, folyamatosan kevergetve. Adjunk hozzá egy liter forró vizet és a két leveskockát. Hozzuk forrásba, vegyük lejjebb a lángot, majd főzzük 10 percig, míg a krumpli megpuhul. Ekkor adjuk hozzá a káposztaleveleket is és főzzük további 5-6 percig.
Ezalatt pirítsuk ropogósra a chorizót egy serpenyőben. Keverjük a felét a levesbe, a másik feléve pedig dekoráljuk tálaláskor.
Elkészítés
Szeleteljük fel a póréhagymát, aprítsuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Vágjuk vékony szeletekre a kolbászt. Vágjuk ki a vastag ereit a káposzta leveleknek, majd aprítsuk fel. Egy nagyobb lábosban forrósítsunk fel egy evőkanál Rama Vajas Ízt. Adjuk hozzá a hagymákat és pirítsuk 5 percig.
Adjuk hozzá a krumplit.Pároljuk további 5 percig, folyamatosan kevergetve. Adjunk hozzá egy liter forró vizet és a két leveskockát. Hozzuk forrásba, vegyük lejjebb a lángot, majd főzzük 10 percig, míg a krumpli megpuhul. Ekkor adjuk hozzá a káposztaleveleket is és főzzük további 5-6 percig.
Ezalatt pirítsuk ropogósra a chorizót egy serpenyőben. Keverjük a felét a levesbe, a másik feléve pedig dekoráljuk tálaláskor.