Ismerd meg népszerű kocsonya receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a kocsonya recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
160 perc
6 fő
Könnyű
Hozzávalók
4 darab Knorr Erőleveskocka
1 darab hagyma
2 darab fokhagyma
1 teáskanál őrölt kömény
10 mag egész fekete bors
1 kilogramm vegyes kocsonyahús
Elkészítés
Tegyük a feldarabolt húsokat egy nagyobb fazékba és öntsük föl őket bő 2 liter vízzel, hogy ellepje őket. 1-2 cm-rel.
Lassan forraljuk, és szedjük le a habját.
Ezután adjuk hozzá a leveskockákat, a borsot, köményt, hagymát és fokhagymát. Lassú tűzön főzzük kb. 2 órát, vagy addig, amikor a hús kezd leválni a csontokról.
Ha kész, szedjük le a húst a csontokról és tegyük tálakba, tányérokba őket szépen elosztva. Szűrjük le a levet és amennyire tudjuk, zsírtalanítsuk. Amit nem tudunk leszedni, kocsonyásodás után majd le tudjuk. Öntsük a lét húsokra. Tegyük hideg helyre, ha tehetjük akkor ki a teraszra, erkélyre. Egy éjszaka alatt szépen meg fog dermedni. Később tegyük hűtőbe. Tálaljuk fehérborecettel, csípős paprikával.
Elkészítés
Tegyük a feldarabolt húsokat egy nagyobb fazékba és öntsük föl őket bő 2 liter vízzel, hogy ellepje őket. 1-2 cm-rel.
Lassan forraljuk, és szedjük le a habját.
Ezután adjuk hozzá a leveskockákat, a borsot, köményt, hagymát és fokhagymát. Lassú tűzön főzzük kb. 2 órát, vagy addig, amikor a hús kezd leválni a csontokról.
Ha kész, szedjük le a húst a csontokról és tegyük tálakba, tányérokba őket szépen elosztva. Szűrjük le a levet és amennyire tudjuk, zsírtalanítsuk. Amit nem tudunk leszedni, kocsonyásodás után majd le tudjuk. Öntsük a lét húsokra. Tegyük hideg helyre, ha tehetjük akkor ki a teraszra, erkélyre. Egy éjszaka alatt szépen meg fog dermedni. Később tegyük hűtőbe. Tálaljuk fehérborecettel, csípős paprikával.