Ismerd meg népszerű kocsonya füstölt hússal, zöldségekkel és tojással receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a kocsonya füstölt hússal, zöldségekkel és tojással recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
160 perc
6 fő
Könnyű
Hozzávalók
3 darab sárgarépa
4 darab Knorr Erőleveskocka
10 mag feketebors
1 darab hagyma
2 darab fokhagyma
3 darab főtt tojás
1 teáskanál őrölt kömény
30 dekagramm füstölt hús
1 kilogramm vegyes kocsonyahús
Elkészítés
A füstölt húst áztassuk be hideg vízbe, hogy veszítsen a sósságából. Majd tegyük a feldarabolt húsokat a füstölt hússal együtt egy nagyobb fazékba és öntsük föl őket bő 2 liter vízzel, hogy ellepje őket. 1-2 cm-rel. Lassan forraljuk, és szedjük le a habját.
Ezután adjuk hozzá a leveskockákat, a borsot, köményt, hagymát a répát és a fokhagymát. Lassú tűzön főzzük kb. 2 órát, vagy addig, amikor a hús kezd leválni a csontokról.
Ha kész, szedjük le a húst a csontokról és tegyük tálakba, tányérokba őket szépen elosztva. Szűrjük le a levet és amennyire tudjuk, zsírtalanítsuk. Amit nem tudunk leszedni, kocsonyásodás után majd le tudjuk. A répát karikázzuk fel és a tojásokat is szeleteljük fel.
Öntsük a lét húsokra. Tegyük hideg helyre, ha tehetjük akkor ki a teraszra, erkélyre. Egy éjszaka alatt szépen meg fog dermedni. Később tegyük hűtőbe. Tálaljuk fehérborecettel, csípős paprikával.
Elkészítés
A füstölt húst áztassuk be hideg vízbe, hogy veszítsen a sósságából. Majd tegyük a feldarabolt húsokat a füstölt hússal együtt egy nagyobb fazékba és öntsük föl őket bő 2 liter vízzel, hogy ellepje őket. 1-2 cm-rel. Lassan forraljuk, és szedjük le a habját.
Ezután adjuk hozzá a leveskockákat, a borsot, köményt, hagymát a répát és a fokhagymát. Lassú tűzön főzzük kb. 2 órát, vagy addig, amikor a hús kezd leválni a csontokról.
Ha kész, szedjük le a húst a csontokról és tegyük tálakba, tányérokba őket szépen elosztva. Szűrjük le a levet és amennyire tudjuk, zsírtalanítsuk. Amit nem tudunk leszedni, kocsonyásodás után majd le tudjuk. A répát karikázzuk fel és a tojásokat is szeleteljük fel.
Öntsük a lét húsokra. Tegyük hideg helyre, ha tehetjük akkor ki a teraszra, erkélyre. Egy éjszaka alatt szépen meg fog dermedni. Később tegyük hűtőbe. Tálaljuk fehérborecettel, csípős paprikával.