Ismerd meg népszerű kacsasült párolt lila káposztával receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a kacsasült párolt lila káposztával recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
150 perc
6 fő
Közepes
Hozzávalók
2 evőkanál Rama Vajas Íz
0 csomag majoránna
1 evőkanál olaj
2 evőkanál cukor
1 evőkanál só
1 evőkanál ecet
1 kilogramm kacsa
1 evőkanál őrölt bors
1 kilogramm lilakáposzta
4 darab savanyú alma
1 evőkanál lecsó
1 darab Knorr szárnyas fűszerkeverék
Elkészítés
A kacsát szépen megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk, majd szárazra töröljük. Bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és a sóval. Kacsasütőbe rakjuk a zsírt, a feldarabolt kacsát és lefedve 200 fokon sütjük saját levében. Időnként megnézzük és meglocsoljuk. Kb. 2 óra alatt sül meg, de mielőtt kész, beledobjuk a cikkekre vágott almát is.
A káposztát megtisztítjuk, a torzsáját kivágjuk és nem túl vékonyra felszeleteljük, majd félretesszük. Egy edénybe beleöntjük az olajat és a cukrot karamelizáljuk rajta. Rátesszük a káposztát, összekeverjük, rászórjuk a sót, felengedjük fél deciliter vízzel, befűszerezzük és az ecetet is rátesszük. Fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. Időnként megkeverjük addig, amíg puha lesz.
Elkészítés
A kacsát szépen megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk, majd szárazra töröljük. Bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és a sóval. Kacsasütőbe rakjuk a zsírt, a feldarabolt kacsát és lefedve 200 fokon sütjük saját levében. Időnként megnézzük és meglocsoljuk. Kb. 2 óra alatt sül meg, de mielőtt kész, beledobjuk a cikkekre vágott almát is.
A káposztát megtisztítjuk, a torzsáját kivágjuk és nem túl vékonyra felszeleteljük, majd félretesszük. Egy edénybe beleöntjük az olajat és a cukrot karamelizáljuk rajta. Rátesszük a káposztát, összekeverjük, rászórjuk a sót, felengedjük fél deciliter vízzel, befűszerezzük és az ecetet is rátesszük. Fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. Időnként megkeverjük addig, amíg puha lesz.