Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Fehérboros-kakukkfüves karaj

Fehérboros-kakukkfüves karaj 

	    
              
Ismerd meg népszerű fehérboros-kakukkfüves karaj receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a fehérboros-kakukkfüves karaj recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 70 perc
  • 4 fő
  • Közepes 

Hozzávalók

  • 80 dekagramm csont nélküli hosszúkaraj (legjobb a nyak/tarja felől eső része)
  • 1,5 evőkanál Globus Mustár
  • 1 tasak Knorr Grill Páckeverék
  • 10 gramm kakukkfű
  • 2-3 darab újhagyma
  • 2 dl száraz, gyümölcsös karakterű fehérbor (Sauvignon Blanc vagy Irsai Olivér)
  • 5 evőkanál Olaj
  • 1 teáskanál Só

Elkészítés

  1. A kakukkfűvet és a durvára vágott újhagymát tegyük egy kis lábosba, adjuk hozzá az 1 tk sót, öntsük fel a fehérborral és lassú tűzön, időnként megkeverve forraljuk be a felére (kb. 10 perc). Szűrjük le, hagyjuk kicsit hűlni.

  2. Keverjük el a Knorr Grill Páckeveréket az olajjal és a Globus Mustárral. Öntsük hozzá a fűszeres borredukciót.

  3. Kenjük be alaposan a hússzeleteket, majd öntsük rájuk a maradék pácot, rázzuk jól össze, hogy a pác mindenhová elérjen. Lefedve, hűtőben pácoljuk 1 éjszakán keresztül.

  4. Sütés előtt 1 órával vegyük ki a húst a hűtőből.

  5. A jól lecsepegtetett hússzeleteket közepesen erős parázs felett, sűrűn megforgatva süssük 8-10 percig. Tipp: - Ne tegyünk túl sok hússzeletet a grillrácsra, hogy maradjon hely a hússzeletek mozgatására, amikor a kicsepegő zsiradék miatt lángra kap a parázs. Ügyeljünk, hogy a hússzeleteket ne érje közvetlen láng. - Ebben a pácban a sertéstarja és a borjúnyak is kiváló ízű lesz.

Hasonló szűrők

  • KÖZEPES
  • EBÉD
  • SERTÉSKARAJ
  • GRILLEZETT KARAJ
  • GRILL
  • GRILL RECEPTEK
  • HÚSOS ÉTELEK
  • SERTÉS
  • HÚS
  • SÜLTEK
  • DISZNÓHÚS
  • EURÓPAI
	    
            

Kapcsolódó receptek

  • Füstölt oldalas káposztával 90 perc  recipe
    		
    			
                     

    Füstölt oldalas káposztával

    Knorr Logo
    • CookingTime60 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Zöldborsos sertéssült 75 perc  recipe
    		
    			
                     

    Zöldborsos sertéssült

    Knorr Logo
    • CookingTime60 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Egyben sült karaj spenóttal és gombával töltve. 60 perc  recipe
    		
    			
                     

    Egyben, sütőben sült karaj spenóttal és gombával töltve

    Knorr Logo
    • CookingTime45 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Bolognai szamóza pizzatésztából 30 perc  recipe
    		
    			
                     

    Bolognai szamóza pizzatésztából

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Sertéskaraj zsályával és almával 20 perc  recipe
    		
    			
                     

    Sertéskaraj zsályával és almával

    Knorr Logo
    • CookingTime10 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Mexikói tarja fűszeres sütőtökkel töltve 70 perc  recipe
    		
    			
                     

    Mexikói sült tarja fűszeres sütőtökkel töltve

    Knorr Logo
    • CookingTime50 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025