Ismerd meg népszerű fehérboros-kakukkfüves karaj receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a fehérboros-kakukkfüves karaj recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
70 perc
4 fő
Közepes
Hozzávalók
80 dekagramm csont nélküli hosszúkaraj (legjobb a nyak/tarja felől eső része)
A kakukkfűvet és a durvára vágott újhagymát tegyük egy kis lábosba, adjuk hozzá az 1 tk sót, öntsük fel a fehérborral és lassú tűzön, időnként megkeverve forraljuk be a felére (kb. 10 perc). Szűrjük le, hagyjuk kicsit hűlni.
Keverjük el a Knorr Grill Páckeveréket az olajjal és a Globus Mustárral. Öntsük hozzá a fűszeres borredukciót.
Kenjük be alaposan a hússzeleteket, majd öntsük rájuk a maradék pácot, rázzuk jól össze, hogy a pác mindenhová elérjen. Lefedve, hűtőben pácoljuk 1 éjszakán keresztül.
Sütés előtt 1 órával vegyük ki a húst a hűtőből.
A jól lecsepegtetett hússzeleteket közepesen erős parázs felett, sűrűn megforgatva süssük 8-10 percig. Tipp: - Ne tegyünk túl sok hússzeletet a grillrácsra, hogy maradjon hely a hússzeletek mozgatására, amikor a kicsepegő zsiradék miatt lángra kap a parázs. Ügyeljünk, hogy a hússzeleteket ne érje közvetlen láng. - Ebben a pácban a sertéstarja és a borjúnyak is kiváló ízű lesz.
Elkészítés
A kakukkfűvet és a durvára vágott újhagymát tegyük egy kis lábosba, adjuk hozzá az 1 tk sót, öntsük fel a fehérborral és lassú tűzön, időnként megkeverve forraljuk be a felére (kb. 10 perc). Szűrjük le, hagyjuk kicsit hűlni.
Keverjük el a Knorr Grill Páckeveréket az olajjal és a Globus Mustárral. Öntsük hozzá a fűszeres borredukciót.
Kenjük be alaposan a hússzeleteket, majd öntsük rájuk a maradék pácot, rázzuk jól össze, hogy a pác mindenhová elérjen. Lefedve, hűtőben pácoljuk 1 éjszakán keresztül.
Sütés előtt 1 órával vegyük ki a húst a hűtőből.
A jól lecsepegtetett hússzeleteket közepesen erős parázs felett, sűrűn megforgatva süssük 8-10 percig. Tipp: - Ne tegyünk túl sok hússzeletet a grillrácsra, hogy maradjon hely a hússzeletek mozgatására, amikor a kicsepegő zsiradék miatt lángra kap a parázs. Ügyeljünk, hogy a hússzeleteket ne érje közvetlen láng. - Ebben a pácban a sertéstarja és a borjúnyak is kiváló ízű lesz.