Ideális választás egy ünnepi asztalra. Próbáld ki gazdagon pecsenyeszafttal, ami minden falatot még ízletesebbé tesz.
80 perc
4 fő
Közepes
Hozzávalók
1 darab vöröshagyma
1 dl olaj
1 evőkanál paradicsompüré
2 darab fokhagymagerezd
2 evőkanál liszt
1 teáskanál köménymag
1 evőkanál KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült
80 dekagramm karaj
1 csomag Knorr Fokhagymás Villámpác
Elkészítés
A húst mossuk meg hideg, vagy langyos vízben, törölgessük le. Alaposan dörzsöljük be a villámpáccal és a fűszerkeverékkel, köménnyel, enyhén borsozzuk majd csurgassuk, és kenjük be 2 ek. olajjal. majd hagyjuk állni 10 percet.
Utána tegyük egy kiolajozott tepsibe, és öntsük le nagyon forró zsiradékkal, azért, hogy a külső rostokat jól összerántsa. Adjuk hozzá a meghámozott, de egyben hagyott vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát. Öntsünk alá 2 dl vizet, majd a húst időnként forgatva előmelegített sütőben (180 fokon kb. 60 perc) fólia alatt süssük meg.
10 perccel a sütés vége előtt vegyük le a fóliát hogy piruljon.
Ha kész a húst rakjuk félre, és tartsuk melegen.
A visszamaradt olajat öntsük egy serpenyőbe, adjuk hozzá a paradicsom pürét. Keverjük el, pirítsuk egy kicsit, adjuk hozzá továbbá a lisztet, szintén keverjük el, és kb. 3 dl vízzel. Ízesítsük még ízlés szerint, és forraljuk ki.
A húst szeletelés után a pecsenyeszafttal locsolva tálaljuk.
Elkészítés
A húst mossuk meg hideg, vagy langyos vízben, törölgessük le. Alaposan dörzsöljük be a villámpáccal és a fűszerkeverékkel, köménnyel, enyhén borsozzuk majd csurgassuk, és kenjük be 2 ek. olajjal. majd hagyjuk állni 10 percet.
Utána tegyük egy kiolajozott tepsibe, és öntsük le nagyon forró zsiradékkal, azért, hogy a külső rostokat jól összerántsa. Adjuk hozzá a meghámozott, de egyben hagyott vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát. Öntsünk alá 2 dl vizet, majd a húst időnként forgatva előmelegített sütőben (180 fokon kb. 60 perc) fólia alatt süssük meg.
10 perccel a sütés vége előtt vegyük le a fóliát hogy piruljon.
Ha kész a húst rakjuk félre, és tartsuk melegen.
A visszamaradt olajat öntsük egy serpenyőbe, adjuk hozzá a paradicsom pürét. Keverjük el, pirítsuk egy kicsit, adjuk hozzá továbbá a lisztet, szintén keverjük el, és kb. 3 dl vízzel. Ízesítsük még ízlés szerint, és forraljuk ki.
A húst szeletelés után a pecsenyeszafttal locsolva tálaljuk.