Ismerd meg népszerű BBQ sertés oldalas receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a BBQ sertés oldalas recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
125 perc
4 fő
Közepes
Hozzávalók
1 kilogramm sertés oldalas
3 evőkanál Globus Ketchup
1 evőkanál Globus Mustár
1 tasak Knorr Grill Páckeverék
2 darab vöröshagyma
2 evőkanál nádcukor
3 evőkanál Olaj
50 milliliter almaecet
50 milliliter szójaszósz
2 teáskanál Só
Elkészítés
Lassú tűzön, időnként megkeverve olvasszuk fel a nádcukrot az olajban. Ezalatt szeleteljük fel félkarikára a vöröshagymát, adjuk a felolvadt cukorhoz, sózzuk 2 csapott tk sóval és kevergetve pároljuk 4-5 percig.
Öntsük hozzá az almaecetet és szójaszószt, lassú tűzön főzzük további 5 percig. Húzzuk félre, hagyjuk hűlni 8-10 percig, adjuk hozzá a Globus Ketchup-ot, Mustárt és a Knorr Grill Páckeveréket, botmixerrel keverjük simára.
Az oldalast daraboljuk fel a csontok mentén, ízlés szerinti méretűre. Kenjük be alaposan minden oldalról a páccal és lefedve, hűtőben pácoljuk 1 éjszakán keresztül.
Sütés előtt 1 órával vegyük ki a húst a hűtőből.
Az oldalas darabokról húzzuk le a pác nagyobb részét és egyesével csomagoljuk be 2-3 rétegnyi alufóliába. Húzzuk félre a parazsat a grillsütő egyik oldalába, a becsomagolt oldalasokat tegyük a rácsra, a parázzsal ellentétes oldalra, majd csukjuk le a grillsütő fedelét / vagy fedjük be egy hőálló tállal/ és 5-8 percenként megforgatva süssük 40 percig.
Vegyük ki az oldalasokat az alufóliából, és a továbbiakban közepesen erős parázs felett, a maradék páccal kenegetve, sűrűn megforgatva süssük 10-12 percig. Tipp: - Csökkenthetjük a grillezési időt, ha az oldalast pácolás előtt forrásban lévő, enyhén sós vízben, lassú, gyöngyöző forralással előfőzzük 45-50 percig. Az előfőzött oldalast még forrón tegyük a pácba, hagyjuk kihűlni, és lefedve, hűtőben pácoljuk 1 éjszakán keresztül. Ily módon grillezhetjük rögtön parázs felett, a maradék páccal kenegetve, sűrűn megforgatva 10-12 percig.
Elkészítés
Lassú tűzön, időnként megkeverve olvasszuk fel a nádcukrot az olajban. Ezalatt szeleteljük fel félkarikára a vöröshagymát, adjuk a felolvadt cukorhoz, sózzuk 2 csapott tk sóval és kevergetve pároljuk 4-5 percig.
Öntsük hozzá az almaecetet és szójaszószt, lassú tűzön főzzük további 5 percig. Húzzuk félre, hagyjuk hűlni 8-10 percig, adjuk hozzá a Globus Ketchup-ot, Mustárt és a Knorr Grill Páckeveréket, botmixerrel keverjük simára.
Az oldalast daraboljuk fel a csontok mentén, ízlés szerinti méretűre. Kenjük be alaposan minden oldalról a páccal és lefedve, hűtőben pácoljuk 1 éjszakán keresztül.
Sütés előtt 1 órával vegyük ki a húst a hűtőből.
Az oldalas darabokról húzzuk le a pác nagyobb részét és egyesével csomagoljuk be 2-3 rétegnyi alufóliába. Húzzuk félre a parazsat a grillsütő egyik oldalába, a becsomagolt oldalasokat tegyük a rácsra, a parázzsal ellentétes oldalra, majd csukjuk le a grillsütő fedelét / vagy fedjük be egy hőálló tállal/ és 5-8 percenként megforgatva süssük 40 percig.
Vegyük ki az oldalasokat az alufóliából, és a továbbiakban közepesen erős parázs felett, a maradék páccal kenegetve, sűrűn megforgatva süssük 10-12 percig. Tipp: - Csökkenthetjük a grillezési időt, ha az oldalast pácolás előtt forrásban lévő, enyhén sós vízben, lassú, gyöngyöző forralással előfőzzük 45-50 percig. Az előfőzött oldalast még forrón tegyük a pácba, hagyjuk kihűlni, és lefedve, hűtőben pácoljuk 1 éjszakán keresztül. Ily módon grillezhetjük rögtön parázs felett, a maradék páccal kenegetve, sűrűn megforgatva 10-12 percig.