Ismerd meg népszerű baconbe göngyölt sertésszűz érmék jus-vel receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a baconbe göngyölt sertésszűz érmék jus-vel recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
45 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
60 dekagramm sertésszűz törzs
12 szelet bacon
1 csomag Knorr 100% Természetes Páckeverék 35g Fokhagymás
3 darab fokhagymagerezd
3 darab kakukkfű ág
1 evőkanál paradicsompüré
1 csapott evőkanál liszt
1 dl száraz fehérbor
1 teáskanál Delikát ételízesítő
1 dl tejszín
3 evőkanál olaj
Elkészítés
A sertés szüzet vágjuk 12 egyforma darabra. Fűszerezzük egyenletesen a Knorr Fokhagymás fűszerkeverékkel, majd szorosan tekerjük be a bacon szeletekbe.
Egy serpenyőt forrósítsunk fel, ha már forró, öntsük bele az olajat és süssük elő a szűzérméket, ott ahol nem fedi a bacon, oldalanként 2-2 percig.
Az elősütött húsokat tegyük egy hőálló tálba, fedjük be alufóliával és tegyük 120-130 °C-os sütőbe, 15 percre.
Ezalatt a visszamaradt zsiradékban pirítsuk világos sárgára a szeletelt fokhagymát. Adjuk hozzá a paradicsom pürét, kevergetve pirítsuk 25-30 másodpercig. Szórjuk hozzá a lisztet, pirítsuk össze. Öntsük fel a fehérborral és 2 dl hideg vízzel, adjuk hozzá a kakukkfüvet, Delikátot és kevergetve főzzük 10-12 percig. Kóstolás után, szükség szerint borsozzuk, Delikáttal utóízesítsük.
Az elkészült pecsenyelét szűrjük le, gazdagítsuk 1 dl tejszínnel. Kínáljuk a sült hús mellé.
Elkészítés
A sertés szüzet vágjuk 12 egyforma darabra. Fűszerezzük egyenletesen a Knorr Fokhagymás fűszerkeverékkel, majd szorosan tekerjük be a bacon szeletekbe.
Egy serpenyőt forrósítsunk fel, ha már forró, öntsük bele az olajat és süssük elő a szűzérméket, ott ahol nem fedi a bacon, oldalanként 2-2 percig.
Az elősütött húsokat tegyük egy hőálló tálba, fedjük be alufóliával és tegyük 120-130 °C-os sütőbe, 15 percre.
Ezalatt a visszamaradt zsiradékban pirítsuk világos sárgára a szeletelt fokhagymát. Adjuk hozzá a paradicsom pürét, kevergetve pirítsuk 25-30 másodpercig. Szórjuk hozzá a lisztet, pirítsuk össze. Öntsük fel a fehérborral és 2 dl hideg vízzel, adjuk hozzá a kakukkfüvet, Delikátot és kevergetve főzzük 10-12 percig. Kóstolás után, szükség szerint borsozzuk, Delikáttal utóízesítsük.
Az elkészült pecsenyelét szűrjük le, gazdagítsuk 1 dl tejszínnel. Kínáljuk a sült hús mellé.