Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Cikkek
Regisztráció

Rakott zöldbab 

	    
              
Ismerd meg népszerű rakott zöldbab receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a rakott zöldbab recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 60 perc
  • 4 fő
  • Könnyű 

Hozzávalók

  • 60 dekagramm vágott zöldbab
  • 50 dekagramm darálthús
  • 5 dekagramm Kolozsvári szalonna
  • 1 darab kis fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 15 dekagramm rizs
  • 2 darab Knorr Erőleveskocka
  • 2 teáskanál Delikát ételízesítő
  • 1 darab tojás
  • 1 darab tejföl (kis pohár)
  • 1 darab kis csokor kapor

Elkészítés

  1. 1

    Forraljunk fel 1.5 liter vizet, ha friss babbal dolgozunk, tisztítsuk meg, vágjuk 5-6 cm-es darabokra. A forrásban levő vizet ízesítsük 2 tk Delikáttal.

  2. 2

    Tegyük bele a vágott zöldbabot és főzzük 3-4 percig. Szedjük ki szűrőkanállal.

  3. 3

    A még forrásban lévő főzőlében főzzük meg a rizst (kb. 15-17 perc).

  4. 4

    Ezalatt kevés olajon olvasszuk ki a kockára vágott szalonnát, pirítsuk meg rajta a finomra vágott vöröshagymát.

  5. 5

    Húzzuk félre a tűzről, szórjuk rá a fűszerpaprikát.

  6. 6

    Adjuk hozzá a darált húst, kevergetve pirítsuk, adjuk hozzá a Knorr Erőleves kockákat, szükség szerint kevés vizet, és lassú tűzön, kevergetve pároljuk 4-5 percig.

  7. 7

    Szűrjük le a rizst, csepegtessük jól le. Egy hőálló tepsi aljára terítsük ki az előfőzött bab felét. Tegyük rá a leszűrt, főtt rizst.

  8. 8

    Borítsuk be a darált hússal. Végül fedjük be a maradék babbal.

  9. 9

    A tejfölt keverjük simára kevés meleg vízzel. Keverjük hozzá a tojást, finomra vágott kaprot.

  10. 10

    A tejföllel locsoljuk meg a bab tetejét. Tegyük 175°C-ra előmelegített sütőbe és süssük készre 20 perc alatt.

Hozzávalók

Hasonló szűrők

  • KÖNNYŰ
  • EBÉD
  • VACSORA
  • RAKOTT ÉTELEK
  • CSŐBEN SÜLT ÉTEL
  • ZÖLDSÉGEK
  • BABOK
  • HÜVELYTERMÉSEK ÉS HÜVELYESEK
  • MAGYAR
	    
            

Kapcsolódó receptek

slide 1 to 3 of 6
  • Toszkán fehérbab leves 50 perc  recipe
    		
    			
                     

    Toszkán fehérbab leves

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 8

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Chili con carne tortillában 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Chili con carne tortillában

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Zöldségleves babbal és kelkáposztával 30 perc  recipe
    		
    			
                     

    Zöldségleves babbal és kelkáposztával

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Chili con carne nyári zöldségekkel 30 perc  recipe
    		
    			
                     

    Chili con carne nyári zöldségekkel

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Babgulyás 90 perc  recipe
    		
    			
                     

    Babgulyás

    Knorr Logo
    • CookingTime80 perc

    • Servings 6

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Csicseriborsó fasírt 30 perc  recipe
    		
    			
                     

    Csicseriborsó fasírt

    Knorr Logo
    • CookingTime10 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025